3 motive pentru care să iei bicicleta cu tine în vacanță

Nu cred ca este o surpriză pentru nimeni faptul că sportul, activitatea fizică în general, contribuie la o bună funcționare a organismului.

3 motive pentru care să iei bicicleta cu tine în vacanță

Pentru a rămâne în formă și mai ales pentru a-ți menține sănătatea, trebuie să fii mereu activ fizic. Printr-o activitate fizică regulată, ajutați organismul să evite unele boli destul de grave cum ar fi: diabetul, artrita, obezitatea, bolile de inimă, cancerul dar și bolile psihice. 

Mai nou, multe studii de specialitate susțin faptul că activitatea fizică regulată are beneficii diverse și asupra pielii, jucând un rol deosebit de important în menținerea unui aspect tânăr și sănătos.

Așadar, pentru a evita orice boală asociată cu un stil de viața sedentar, activitatea fizică nu trebuie să lipsească din viața nimănui. 

Mersul regulat cu bicicleta este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a „bifa' toate aceste aspecte de pe „lista' sănătății, fiind o activitate potrivită pentru toate categoriile de vârstă. 

În esență, ciclismul este o activitate aerobă care antrenează în mod special vasele de sânge, inima și plămânii. Nu numai că o să respirați mai profund sau că o să transpirați eliminând astfel toxinele, dar, o să reduceți și nivelul de stres, anxietatea și depresia.  

Așadar, considerând și alte aspecte importante ale vieții de zi cu zi, ne dăm seama că ciclismul este și:

 • Eficient ca mijloc de transport, înlocuind timpul petrecut la volan, în metrou sau în autobuz, cu o activitate fizică. 
 • Ieftin. Nu necesită alte costuri decât achiziția propriu-zisă a unei biciclete
 • Necesită mai puțin efort în comparație cu alte sporturi
 • Antrenează toate grupele majore de mușchi
 • Este ușor de practicat. Spre deosebire de alte sporturi, ciclismul nu necesită un nivel ridicat de abilități fizice și pe lângă asta, majoritatea știu deja să meargă pe bicicletă
 • Este perfect pentru rezistența și de ce nu, pentru forță. În funcție de forma dvs. fizică, puteți practica ciclismul la o intensitate foarte mare dar, dacă ați avut un stil de viață sedentar, este indicat să începeți ușor și să măriți intensitatea gradual.
 • O oportunitate distractiva. În comparație cu alte sporturi care vă țin în casă sau într-o sală de antrenament, ciclismul este un sport de exterior, distractiv și aventuros. 
 • Este o activitate care se poate face împreună cu toată familia sau cu prietenii, fie că vorbim de o plimbare scurtă sau de o vacanță plină de aventuri și momente memorabile.

Deși o vacanță cu  traditionala bicicleta poate însemna ceva diferit pentru fiecare din voi, cu siguranță implică aventură, explorarea diverselor culturi sau a diverselor locuri și peisaje. Fie ca explorați natura prin trasee bine definite sau că rămâneți într-o singura zonă explorând acolo tot ce se poate, o să îmbinați utilul cu plăcutul menționând astfel organismul sănătos într-un mod distractiv prin care o să vă creați multe amintiri de excepție. De exemplu, daca doriți sa vizitați transalpina împreună cu întreaga familie, puteți face o oprire in Sebeș unde veți găsi cazari diverse și unde puteți să vă bucurați de acest sport în siguranță.

Așadar, principalele 3 motive pentru care să iei bicicleta cu tine în vacanță sunt: 

 1. Faptul că nu trebuie să fi un biciclist profesionist pentru a merge cu bicicleta, dar nici nu ești condiționat de vârstă, ciclismul fiind o activitate fizică pentru toate persoanele, fie că vorbim de copii, de adulți sau de persoanele mult mai în vârstă. 
 2. Este o activitate fizică care are foarte multe beneficii pentru organism, menținând sănătatea fizică și cea mentală.
 3. Oferă bune oportunități pentru întreaga familie, oportunități de cunoaștere, de distracție și aventură, de emoții și fericire.

În concluzie, mersul cu bicicleta este benefic, distractiv, plin de pasiune, și probabil cel mai ecologic și mai eficient mijloc de transport, cum spunea și naturalistul american Luis J. Halle, că „mersul pe bicicleta este cât se poate de aproape de zborul unei păsări.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial