10 gadgeturi necesare în bagajul de călătorie

Între obiectele necesare în orice călătorie, gadgeturile și dispozitivele electronice ocupă adesea un loc central pentru că, vrem nu vrem, acestea au devenit atât instrumente de lucru, cât și surse de distracție.

10 gadgeturi necesare în bagajul de călătorie

Sunt modalități de conectare și comunicare cu ceilalți și aparatele care ne ajută să păstrăm vii cele mai frumoase amintiri despre locuri și evenimente. Care sunt, așadar, gadgeturile care nu trebuie să lipsească din niciun bagaj de călătorie?

Telefonul mobil

În zilele noastre, probabil este cel mai important gadget pentru fiecare dintre noi: Mijloc de comunicare, dispozitiv multimedia, instrument indispensabil activităților personale și profesionale sau pur și simplu refugiu în momentele de plictiseală, un smartphone nu poate lipsi dintr-un bagaj de călătorie. Și, pentru că are nevoie de protecție permanentă fără a-i sacrifica aspectul sau chiar pentru a-l îmbunătăți, este recomandat să ai câteva huse de telefon de rezervă – cu spirit activ de fashionista în vacanță!

Tableta

Este un companion mai mare al telefonului, atât prin prisma suprafeței ecranului tactil, cât și datorită autonomiei mult mai mari. În călătorie, tableta poate fi considerată gadgetul perfect pentru navigare web, urmărirea de materiale multimedia, joacă sau chiar lucru la distanță. Poate deveni cel mai bun prieten în apeluri video sau pentru relaxarea cu un joc seara, așadar și acest gadget își câștigă dreptul de a face parte din bagajul tău.

Laptopul

Instrumentul de lucru favorit al multora dintre noi, laptopul este dispozitivul fără de care călătoria, indiferent că este de afaceri sau de plăcere, riscă să devină stresantă. Prin intermediul acestui aparat poți comunica eficient, suprafața de lucru și vizibilitatea extinsă permit inclusiv continuarea unor proiecte profesionale. În plus, reprezintă o sursă de distracții capabilă să-ți înlocuiască alte gadgeturi la nevoie.

Aparatul foto și camera video

Pasionații de fotografie transformă fiecare traseu în prilejul perfect pentru imortalizarea clipelor, a locurilor și a persoanelor – așadar, aparatul foto și camera video vor fi nelipsite din valize. Este adevărat că aceste dispozitive pot fi înlocuite în multe ocazii de telefonul mobil, dar la fel de adevărat este că, din punct de vedere al calității înregistrării și al versatilității, aparatul foto dedicat și camera video rămân de neînlocuit.

Bateria externă

Acest dispozitiv a apărut din necesitatea de a avea o rezervă de energie pentru dispozitivele care nu sunt încă atât de avansate în a ne oferi o autonomie energetică satisfăcătoare. Bateria externă este un gadget indispensabil, deoarece vei întâlni situații în care nu poți avea acces la o priză și puține telefoane sunt capabile să-ți ofere ofere autonomie de minim o zi.

Încărcătoarele și adaptoarele

Încărcătoarele și adaptoarele pentru prizele non-europene (UK, USA etc.) sunt esențiale pentru dispozitivele electronice pe care le iei cu tine în călătorie. Lipsa acestora se va transforma într-un stres suplimentar, care te va determina să le cauți în magazine locale. În funcție de modelul aparatelor pe care le ai cu tine, este posibil să ai nevoie oricum de asemenea gadgeturi, deci e indicat să le adaugi de la început în valiză.

Spațiul de stocare extern

Pasionații de fotografie sau vlogging manipulează, de obicei, cantități mari de informații. Dacă faci parte din această categorie, vei aprecia întotdeauna prezența unui spațiu de stocare suplimentar față de ceea ce-ți poate oferi laptop-ul, mai ales că această memorie portabilă poate fi conectată la aproape orice dispozitiv inteligent.

Ceasul inteligent

Un alt companion care și-a câștigat un loc special în viața modernă este ceasul inteligent. Funcțiile sale multiple, posibilitatea de monitorizare a funcțiilor vitale și a calității somnului, opțiunile diverse de comunicare autonomă sau prin intermediul telefonului inteligent fac din smartwatch un asistent fără de care viața ar fi cu siguranță mai tristă astăzi.

Căștile

Pe stradă sau la birou, în avion sau în camera de hotel, căștile sunt accesoriile prin intermediul cărora poți urmări materiale multimedia la orice volum dorești, fără teama că sunetul produs de telefon sau de tabletă i-ar putea deranja pe ceilalți. Inovațiile tehnologice au făcut din aceste accesorii dispozitive capabile de redare la nivel profesional a sunetului, indiferent de sursa din care acesta provine.

Consola de jocuri

Pentru cei pasionați de jocuri, care nu dețin încă un laptop de gaming performant sau nu pot să-l ia în călătorie, soluția mobilă este consola de jocuri – compactă, cu greutate redusă și cu posibilitatea de a stoca numeroase jocuri, poate fi alegerea potrivită în serile unor deplasări în interes de serviciu.

Pentru ca o călătorie să reprezinte prilej de bucurie, pe lângă confortul mijlocului de transport și al cazării, este necesar ca, oriunde te-ai afla, să ai la dispoziție gadgeturile de care ai nevoie. Așadar, înainte de a finaliza pregătirile de plecare, îți recomandăm o recapitulare a tuturor obiectelor pe care le-ai pus în bagaj.

Sursa foto: https://unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial