10 dintre cele mai romantice destinații din lume, pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață

Atunci când ne gândim la o vacanță romantică, prima destinație care ne vine în minte este Parisul, orașul care stă martor tuturor poveștilor incredibile de dragoste. Cel puțin, asta aflăm din filme. Și totuși, există locuri mult mai impresionante care își așteaptă îndrăgostiții.

Fie că ai un partener alături, un prieten foarte bun sau simți că ai nevoie de o escapadă singură într-un loc superb, ți-am pregătit 10 sugestii de orașe care merită toată atenția:

Kitzbühel, Austria

Deși este cunoscută în special pentru schi, Kitzbühel are mult mai multe de oferit. Lunile călduroase în stațiune sunt la fel de entuziasmante ca sezonul cu zăpadă. Petrece o zi întreagă lenevind în apele lacului Schwarzsee din Tirol, urmat de un picnic la prânz. Escaladările sunt la ordinea zilei, așa că pregătește-ți un echipament adecvat.

Lacul Bled, Slovenia

Desprinsă parcă dintr-o carte ilustrată de povești, Lacul Bled este un competitor puternic pe lista celor mai romantice destinații din Europa. Fă o plimbare cu barca în jurul insulei în formă de lacrimă și bucură-te de natură și priveliștile încântătoare pe care le oferă. Pentru o mică aventură, urcă cele 99 de trepte din piatră până la Biserica Adormirii Maicii Domnului. Dacă reușești, legenda slovenă spune că ești pregătită să te căsătorești.

Amalfi, Italia

Nimic nu este mai romantic decât să împarți o pizza delicioasă cu jumătatea ta (nu-i așa?). De fapt, bucătăria italiană are acel farmec de a crea legături între oameni și de a intensifica relațiile. Amalfi a devenit în ultima vreme o destinație acaparată de turiști (și pe bună dreptate). Locurile par desprinse din povești, lăsând impresia că privești o fotografie. Plajele, străzile înguste și pietruite, florile, restaurantele cu priveliște către mare și magazinele cu suveniruri ale localnicilor sunt doar câteva dintre aspectele care ar trebui să te ademenească pe Coasta Amalfitană. 

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Abu Dhabi emană romantism prin muzică, dans și mirodenii. Luați cina la mult apreciatul restaurant Hakkasan situat în Palatul Emiratelor, plimbați-vă prin bazar și nu uitați să vă opriți la Marea Moschee Sheikh Zayed, una dintre cele mai mari moschei din lume. De asemenea, Ferrari World este un parc tematic pe care nu vreți să îl ratați dacă vă aflați aici.

Insula Skye, Scoția

Cascadele din Scoția au fost votate drept cea mai romantică destinație din Regatul Unit într-un sondaj realizat de Mills & Boon. După ce înotați în apele magice ale cascadelor, îndreptați-vă către Castelul Dunvegan, priviți focile, admirați balenele și dansați într-un club local. Aerul sălbatic al insulei vă va ademeni să trăiți o experiență cu adevărat unică.

Troyes, France

Dacă nu te poți despărți totuși de Franța, îți oferim o variantă mai puțin cunoscută – Troyens, ce pare micul oraș al lui Belle din „Beauty and the Beast”, cu străzi din piatră cubică, o mulțime de case colorate și restaurante care așteaptă turiști. Orașul renascentist deține o varietate de biserici, catedrale, muzee, galerii de artă și parcuri naturale. Așa că, ar fi bine să vă stabiliți un program în care să puteți include cât mai multe obiective turistice.

Banff, Canada

Aflat în topul locurilor pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață, realizat de National Geographic în 20017, Parcul Național Banff este renumit pentru munți falnici, lacuri turcoaz și priveliști ce par desprinse dintr-o pictură. Aici vei găsi restaurantul Maple Leaf, care a fost, de altfel, premiat, și unde vei putea mânca cele mai bune fructe de mare alături de un pahar cu whisky de arțar.

Rajasthan, India

Rajasthan este cunoscut și sub numele de Ținutul Regilor și nu este o surpriză faptul că a obținut un titlu regal. De la dunele aurii de nisip din Jaisalmer și până în Jodhpur, orașul pictat în albastru, Rajasthan este o oază de cultură, culoare și preparate culinare de excepție. Petreceți câteva zile prin Jaipur, orașul renumit pentru zidurile ornate ale palatului Hawa Mahal, pentru a observa arhitectura impecabilă ce menține în echilibru antichitatea cu modernul.

Aveiro, Portugalia

Acest oraș de mici dimensiuni, cu ieșire la mare, este centrat în jurul unei rețele de canale dotate cu gondole, o cultură impresionantă a cafelei și case ce par a fi construite din turtă dulce. Aveiro dă senzația unei Veneții respirabile, mai puțin aglomerată, perfectă pentru acea vacanță specială la care ați visat în ultima vreme. Descoperiți-l prin plimbări lungi și discutați cu localnicii despre poveștile orașului și bucătăria diversă.

North Island, Seychelles

Soare, nisip, mare și izolare de restul lumii într-unul dintre cele mai romantice locuri din lume. North Island este o insulă privată din Seychelles, unde puteți profita de toate beneficiile minunate pe care le oferă o astfel de vacanță. Avantajul major pe care îl ai aici și probabil nu îl vei găsi în altă parte, este acela că insula are doar 11 vile, deci există o șansă foarte mare să nu vă întâlniți cu alte persoane când vă plimbați pe plajă. Așa că, dacă vă doriți să rămâneți singuri pe o insulă de lux, North Island este una dintre cele mai bune variante.

Citește și:
5 insule incredibile din Grecia, mai puțin cunoscute de turiști

Foto: Shutterstock

Vezi şi locuri de vizitat în Lituania – cele mai apreciate destinații turistice!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din turism