Salma Hayek a dezvaluit ca Harvey Weinstein a hartuit-o ani de zile si ca a amenintat-o cu moartea

Marturisirile actritei Salma Hayek cu privire la producatorul Harvey Weinstein sunt cutremuratoare.

Salma Hayek a dezvaluit ca Harvey Weinstein a hartuit-o ani de zile si ca a amenintat-o cu moartea

Intr-un text redactat pentru publicatia The New York Times, Salma Hayek a dezvaluit prin ce a trecut timp de ani de zile. Se pare ca producatorul Harvey Weinstein, despre care au iesit la iveala anul acesta diverse detalii ce privesc abuzul si hartuirea sexuala a femeilor cu care lucra, a avut-o ca victima si pe actrita Salma Hayek.

Salma Hayek a povestit cum, in timpul filmarilor pentru „Frida”, Harvey Weinstein obisnuia sa apara noaptea la usa camerei ei de hotel, sa o sune si sa ii propuna diverse acte sexuale. Se pare ca, atunci cand s-a lovit de un refuz din partea actritei, producatorul a amenintat-o pe aceasta cu moartea.

In eseul sau, Salma a marturisit ca s-a gandit ca singurul motiv pentru care nu a fost violata a fost faptul ca era in relatii bune cu Quentin Tarantino si George Clooney.

„In ochii lui, nu eram un artist. Nu eram nici macar o persoana. Eram un obiect: nu cineva, ci doar un corp.”, a dezvaluit Salma, incercand sa isi explice acum, stiind ce avea sa urmeze, de ce Harvey Weinstein i-a validat proiectul, ea nefiind foarte cunoscuta la acea vreme. Pretul pe care l-a platit a fost un cosmar: ani de zile de hartuire sexuala.

Intr-un moment in care vedea ca nu isi atinge scopul, plin de furie, Harvey Weinstein i-ar fi zis: „Te voi ucide, sa nu crezi ca nu pot.” Salma Hayek aproape ca a pierdut rolul Fridei din cauza acestor lucruri, insa s-a luptat pentru el si l-a pastrat. Cu toate acestea, asta nu a facut decat sa il infurie si mai tare pe Weinstein care i-a spus ca nu o va lasa sa termine filmul decat daca acesta va cuprinde o scena de sex intre ea si o alta femeie.

Nu era loc de negociere. A trebuit sa spun da. Pana la acel moment, atat de multi ani din viata mea i-am petrecut pentru acest film. Convinsesem foarte multi oameni talentati sa participe. Cum as fi putut sa las munca lor sa se risipeasca?”, a povestit Salma Hayek, care a trebuit sa ia un calmant pentru a filma scena de sex.

In incheierea textului sau, Salma Hayek se intreaba: „De ce noi, femeile artiste, trebuie sa ne luptam cu toate puterile pentru a ne mentine demnitatea?”. Poti citi intregul eseu al Salmei Hayek, in limba engleza, aici.

Citeste si:
Scandalul Harvey Weinstein: Matt Damon si Ben Affleck au stiut si au tacut

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people