Regina Letizia a Spaniei a purtat o bluză tradițională din Ucraina în semn de solidaritate

Regina Letizia a Spaniei a purtat o bluză tradițională ucraineană la un eveniment, în semn de solidaritate și susținere pentru victimele din Ucraina.

Regina Letizia a Spaniei a purtat o bluză tradițională din Ucraina în semn de solidaritate

Regina Letizia a Spaniei a participat la un eveniment la Fundația Mutua Madrileña din Madrid. Aceasta a purtat o ținută în care piesa principală a fost o bluză tradițională din Ucraina, în semn de solidaritate și susținere pentru poporul ucrainean.

sursa foto: Profimedia

Regina Letizia a Spaniei a purtat o ținută cu specific național ucrainean

Alături de pantalonii ei negri și tocuri, regina a purtat o vyshyvanka, o bluză tradițională brodată ucraineană. Evenimentul la care a participat a avut loc în a opta zi a invaziei violente a Ucrainei de către Rusia. Potrivit experților, alegerea vestimentară a reginei are o dublă semnficație. Spania este una dintre cele 141 de țări ale Națiunilor Unite care condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei. Vyshyvanka a făcut parte din cultura Ucrainei de sute de ani și are o istorie bogată.

sursa foto: Profimedia

În loc să fie un stil specific de broderie, include mai multe tehnici de lucru cu fir care pot reflecta diferite regiuni, orașe și chiar familii din Ucraina. Broderia lui vyshyvanka poate semnifica sănătate, fericire și noroc, iar fiecare piesă poate dura săptămâni până chiar luni pentru a broda. Vyshyvanka este atât de înrădăcinată în cultura ucraineană încât există chiar și o zi dedicată acesteia pe 19 mai.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Motivul său specific a dus piesa vestimentară în atenția show-urilor din săptămânile internaționale ale modei datorită designerilor din Kiev precum Ksenia Schnaider și Vita Kin.

Am adaptat această moștenire antică într-un context modern, adăugând o atmosferă din anii ’70, când îmbrăcămintea era mai relaxată și prietenoasă. Este o excentricitate boemă într-o execuție foarte luxoasă.”, a declarat Kin pentru Vogue în 2015.

Regina Letizia nu este singura apariție notabilă care a arătat sprijinul Ucrainei prin stilul vestimentar în această săptămână. Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a postat un videoclip cu prima doamnă a Letoniei, Andra Levite, trimițându-și sprijinul poporului ucrainean în timp ce purta o iterație albă a vyshyvanka. De asemenea, Jill Biden purta o rochie cu floarea națională ucraineană, floarea soarelui, brodată pe ea.

Citește și:
Mesajul lui Putin pentru Mihail Gorbaciov, ultimul lider URSS, laureat cu Nobel pentru pace pentru contribuția la încheierea războiului rece

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video