Regina Elisabeta a II-a, primele declarații despre problemele sale de sănătate: „Nimeni nu poate încetini trecerea timpului”

Chiar dacă nu a putut participa la ceremonia Sinodului General al Bisericii Anglicane, Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj emoționant prin intermediul fiului său, Prințul Edward.

Regina Elisabeta a II-a, primele declarații despre problemele sale de sănătate: "Nimeni nu poate încetini trecerea timpului"

Regina Elisabeta a II-a a lipsit de la al 11-lea Sinod General al Bisericii Anglicane pentru prima oară în ultimii 51de ani. Problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima perioadă au împiedicat-o pe suverană să participe la eveniment, aceasta fiind nevoită să îl delege pe fiul său, Prințul Edward, să transmită un mesaj din partea sa.

Declarația a fost una extrem de emoționantă, Regina Elisabeta menționându-l în discurs și pe soțul său, Prințul Philip, care a murit în luna aprilie a acestui an la vârsta de 99 de ani.

„Este greu de crezut că au trecut peste 50 de ani de când eu și Prințul Philip am participat la prima ședință a Sinodului General. Nimeni nu poate încetini trecerea timpului și, deși ne concentrăm adesea asupra a tot ceea ce s-a schimbat între timp, multe lucruri rămân neschimbate, inclusiv Evanghelia lui Hristos și învățăturile sale.”, a transmis Regina Elisabeta prin intermediul Prințului Edward. De asemenea, acesta a subliniat și că regina „își trimite scuzele sale sincere și profunde că nu poate fi prezentă astăzi aici”.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Mesajul Reginei Elisabeta a cuprins și câteva remarci legate de pandemia de coronavirus, despre care aceasta a declarat că este o perioadă „de anxietate, de durere și de oboseală”.

 „Nu am avut timp să vorbim despre asta. Bineînțeles, în societatea noastră modernă, bogată în diversitate, bunăstarea națiunii depinde de contribuția oamenilor de toate credințele.

Pentru oamenii de credință, ultimii ani au fost deosebit de grei, cu restricții fără precedent în ceea ce privește accesul la confortul și liniștea cultului public. Pentru mulți, a fost o perioadă de anxietate, de durere și de oboseală. Cu toate acestea, Evanghelia a adus speranță, așa cum a făcut-o de-a lungul veacurilor; iar Biserica s-a adaptat și și-a continuat slujirea, adesea în moduri noi, cum ar fi formele digitale de închinare”, a mai spus regina Elisabeta a II-a prin intermediul fiului său.

Aceasta a fost internată în spital pe 20 octombrie, iar medicii i-au recomandat să se odihnească în următoarea perioadă. Tocmai de aceea, în ultima lună, aceasta a fost nevoită să anuleze mai multe evenimente importante.

Citește și:
Ducii de Cambridge și Ducii de Cornwall au participat împreună la un eveniment important. Marea absentă: Regina

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video