Regina Elisabeta a II-a a fost internată în spital

Regina Elisabeta a II-a a fost internată în spital în noaptea de miercuri spre joi.

Regina Elisabeta a II-a a fost internată în spital

Regina Elisabeta a II-a și-a petrecut noaptea de miercuri spre joi într-un spital din Londra. Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham, care a menționat că aceasta a fost externată joi și că starea sa de sănătate este acum una bună.

„Regina a fost internată în spital miercuri după-amiază pentru o serie de investigații preliminare. S-a întors la Castelul Windsor astăzi (joi) la prânz și se află într-o stare bună”, se arată în comunicatul oficial. De asemenea, Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să urmeze sfaturile medicilor și să renunțe la vizita pe care trebuia să o facă în Irlanda de Nord.

„Regina a acceptat cu reticență recomandările medicale de a se odihni în următoarele câteva zile”, a anunțat Palatul Buckingham într-un comunicat de presă, precizând însă că „Majestatea Sa este într-o dispoziție bună și este dezamăgită că nu va mai putea vizita Irlanda de Nord, unde urma să participe la o serie de angajamente astăzi și mâine.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Recent, la o slujbă ținută la Westminster Abbey, Regina Elisabeta a folosit un baston, lucru care a alimentat speculațiile privind starea ei de sănătate. O sursă regală a declarat pentru CNN că suverana a folosit bastonul „pentru confortul său.”

Ultima apariție publică a Reginei Elisabeta a II-a a avut loc marți, când a participat alături de Prințul Charles și Prințul William la recepția organizată pentru Global Investment Summit. Printre invitați s-au numărat Bill Gates, dar și fostul secretar de stat al Statelor Unite ale Americii, John Kerry.

Elisabeta este regina Angliei din 6 februarie 1952. În septembrie 2015, a depășit recordul străbunicii sale Regina Victoria, care a domnit 63 de ani. În 2022, anul în care va împlini 70 de ani de ocupare a tronului britanic, Elisabeta va avea parte de multiple evenimente aniversare, printre care și unul care va celebra pasiunea ei pentru echitație.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a fost scurt timp în spital în 2013, cu simptome de gastroenterită, dar s-a bucurat, în general, de o stare de sănătate bună, notează Reuters.

Citește și:
Kate Middleton, prima apariție oficială din ultimele luni. Detaliul care a atras atenția

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video