Prințul William, declarații cu lacrimi în ochi despre moartea mamei sale, Prințesa Diana

Vizibil afectat, Prințul William a ținut un discurs emoționant despre durere și pierdere.

Prințul William, declarații cu lacrimi în ochi despre moartea mamei sale, Prințesa Diana

Prințul Willian și Kate Middleton au participat ieri la inaugurarea memorialului Glade of Light, dedicat victimelor atentatului de pe Manchester Arena din 2017. Ducele de Cambridge a ținut un discurs emoționant despre pierdere și doliu, făcând referire și la moartea mamei sale, Prințesa Diana, și la impactul pe care acest eveniment tragic l-a avut asupra sa.

„Catherine și cu mine știm că impactul acestei atrocității va dura toată viața și dincolo ea, și că procesul de vindecare e unul continuu. Vrem să vă asigurăm pe toți cei care vă chinuiți că ne gândim la voi”, și-a început discursul Prințul William.

„Fiind o persoană care trăiește cu propria sa suferință, știu de asemenea că ceea ce contează cel mai mult pentru cei îndoliați este ca cei pe care i-am pierdut să nu fie uitați. E reconfortant să îți amintești. Făcând asta, chiar dacă au fost luați de lângă noi teribil de devreme, continuă să trăiască”, a spus Prințul William vizibil emoționat și ținându-și cu greu lacrimile în frâu.

Apoi, acesta a vorbit despre victimele atentatului, spunând că „Ne-au schimbat viața. Au fost iubiți și sunt iubiți. Tocmai de aceea memorialele precum Glade of Light sunt atât de importante. De aceea eu și Catherine am vrut să fim astăzi alături de voi”.

Pe 1 iulie 2021, Prințul William și Prințul Harry au dezvăluit la Palatul Kensington statuia realizată în cinstea mamei lor, Prințesa Diana. Data aleasă nu a fost una întâmplătoare, fiindcă în acea zi Diana ar fi împlinit vârsta de 60 de ani.

Chiar dacă toată lumea se aștepta ca cei doi prinți să țină discursuri individuale, aceștia au făcut publică o declarație comună, în care au subliniat felul în care și-ar dori că lumea să și-o amintească pe mama lor, pentru dragostea, puterea și caracterul ei, calități care au schimbat viețile oamenilor din întreagă lume, inspirați de prințesă.

„Astăzi, în ziua în care mama noastră ar fi împlinit 60 de ani, ne aducem aminte de dragostea, de puterea și de caracterul ei – calități care au făcut-o o adevărată forță în întreaga lume, reușind să schimbe nenumărate vieți în bine. În fiecare zi ne dorim să fi fost alături de noi și speranța noastră este că această statuie va fi văzută ca un simbol etern al vieții și al moștenirii sale”, au spus Prințul William și Prințul Harry.

Citește și:
Kate Middleton a transmis un mesaj important: „Nicio mamă nu este imună la anxietate și depresie'

Foto: Arhiva ELLE, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people