O scenă nud cu Marilyn Monroe, considerată de mult pierdută, a fost găsită

Dacă nu ar fi fost exclusă din versiunea finală, această secvență ar fi devenit prima scenă nud jucată de o actriță americană.

O scenă nud cu Marilyn Monroe, considerată de mult pierdută, a fost găsită

Deși s-au împlinit 56 de ani de la moartea sa, Marilyn Monroe continuă să fie subiectul cărților și filmelor, rămânând în istorie ca una dintre cele mai iconice și faimoase personalități de la Hollywood.

Într-o vreme în care femeile erau descurajate să-și evidențieze părți ale corpului, Marilyn Monroe și-a conștientizat sexualitatea, etalându-și mândră formele, continuând să fie o inspirație pentru multe femei, chiar și în ziua de azi. Cu toate că a pozat nud pentru primul număr al revistei Playboy (pozele au fost, totuși, preluate de la un alt fotograf, nefiind realizate de revistă), se crede că prima ei scenă nud ar fi trebuit să apară în `Somethings Got to Give`, pelicula pe o care nu a reușit să o finalizeze, din cauza morții neprevăzute care a șocat o lume întreagă.

Recent, potrivit Daily Mail, un autor pe nume Charles Custillo, a descoperit o scenă nud a actriței, necunoscută până în prezent, din filmul `The Misfits`, în timp ce se documenta pentru realizarea biografiei `Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon`.

Secvența o arată pe Marilyn alături de Clark Gable, în timpul unei scene de dragoste, când dă drumul cearceafului pe care îl purta, dezvăluindu-i corpul gol. Dacă acest fragment ar fi apărut în film, Marilyn Monroe ar fi rămas în istorie cu încă un titlu, cel de primă actriță americană care a apărut complet goală într-un film. Asta dacă John Houston, regizorul fimului și tatăl actriței Anjelica Houston, nu ar fi tăiat-o din versiunea finală.

Scenariul a fost scris de Arthur Miller, soțul lui Marilyn la vremea aceea, dar ideea de a-și lăsa cearceaful să cadă pe podea i-a aparținut în totalitate lui Marilyn. Custillo a găsit imaginile în casa lui Curtice Taylor, fiul producătorului Frank Taylor.

Potrivit lui Custillo, Curtice i s-a adresat în felul următor: „Dacă ai citit scenariul peliculei (The Misfits), nu scrie nimic despre nuditate. Când a făcut acel gest toată lumea de pe platou a fost foarte surprinsă. Houston a oftat atunci și i-a spus `Draga mea, i-am mai văzut înainte`. Gable și ceilalți voiau ca scena să rămână în film, dar Houston nu a vrut asta, pentru că a simțit că nu este necesară'.

Caseta pe care se află secvența a fost închisă într-un dulap încă din anul 1999, când tatăl lui Curtice a murit. Mulți oameni din cadrul producției credeau că acea casetă a fost distrusă cu mult timp în urmă, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea scenelor care nu au ajuns în versiunea finală, dar Frank Taylor a avut grijă ca aceasta să fie păstrată în siguranță.

Nu se cunoaște încă dacă scena propriu-zisă va fi făcută publică, dar prin simplul fapt că ar fi fost prima scenă nud a unei actrițe americane celebre îi dă o importanță istorică semnificativă.

Citește și:
Adevărul despre relația dintre Marilyn Monroe și JFK nu este, de fapt, atât de fierbinte precum ne-am fi dorit

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people