Mesajul emoționant transmis de Familia Regală, după ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată lângă soțul ei, Prințul Philip

Familia Regală a transmis un mesaj emoționant după ce Regina Elisabeta a fost înmormântată alături de soțul ei, Prinţul Philip, de sora ei, Prinţesa Margaret, şi de părinţi.

Mesajul emoționant transmis de Familia Regală, după ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată lângă soțul ei, Prințul Philip

Familia Regală a transmis un mesaj înduioșător, după ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături soțul ei, Prințul Philip, care a murit pe 9 aprilie 2021, sora ei, Prințesa Margaret, și părinții ei. Regina Elisabeta a II-a a decedat joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie, la Castelul Balmoral din Scoția, iar înmormântarea a avut loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey.

Întreaga zi a fost marcată de ceremonii publice care au fost urmărite de aproximativ 4 miliarde de oameni din întreaga lume. Aproape 2 milioane de oameni au venit pe străzile Londrei pentru a-și lua rămas-bun de la cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, după cum transmite Daily Mail. La funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a au participat 2.000 de membri ai familiei regale, șefi de stat, iar cei îndoliați au acoperit cu flori mașina care a transportat sicriul spre Windsor de la Wellington Arch.

Omagiul adus de Familia Regală a inclus și o fotografie care nu a mai fost făcută publică până acum cu Regina Elisabeta a II-a. Imaginea a fost însoțită de un mesaj care a făcut trimitere la primul discurs pe care Regele Charles l-a transmis națiunii după moartea Reginei Elisabeta a II-a, în care a citat din piesa lui William Shakespeare, Hamlet.

„Coruri de îngeri să-ţi cânte odihna ta”, se arată în mesajul transmis pe rețelele de socializare de către Familia Regală.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a fost dus la Windsor pentru înmormântare după o procesiune solemnă în Londra până la Wellington Arch. O mulțime de demnitari din întreaga lume, dar și membrii ai familiei regale au fost la Westminster Abbey pentru înmormântarea suveranei. 

La capela St. George a Castelului Windsor a avut loc o ceremonie privată, la care au fost prezenți Regele Charles al III-lea și familia regală. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat următoarele: „O înmormântare privată a avut loc în Capela Memorială Regele George al VI-lea condusă de decanul din Windsor. Regina a fost înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh, la Capela Memorială Regele George al VI-lea.”

Citește și:
Omagiu discret adus de Kate Middleton și Meghan Markle Reginei Elisabeta a II-a în ziua înmormântării

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people