Câinii Reginei și calul ei preferat i-au adus un ultim omagiu la Windsor

Câinii Reginei Elisabeta a II-a și calul ei preferat, Emma, au fost prezenți la ceremonia intimă de la Windsor.

Câinii Reginei și calul ei preferat i-au adus un ultim omagiu la Windsor

Doi dintre câinii Reginei Elisabeta a II-a i-au adus un ultim omagiu stăpânei lor la Castelul Windsor, în a cărui criptă fosta suverană a Regatului Unit se va odihni de acum înainte, alături de tatăl, mama și sora ei, Margaret, și de soțul său, Prințul Philip.

De la ceremonia solemnă la care au participat șefi de state, capete încoronate și oameni care au lucrat pentru Elisabeta a II-a nu puteau lipsi câinii reginei, două exemplare din rasa Corgi, originară din Țara Galilor, câini pe care regina i-a crescut pe tot parcursul vieții sale. Publicul s-a întrebat, după decesul Reginei, ce se va întâmpla cu câinii acesteia – Familia Regală a anunțat în cele din urmă că aceștia vor fi îngrijiți de fiul Reginei, Prințul Andrew.

Până să ajungă la locuința oficială a acestuia, câinii Reginei au participat, și ei, la funeraliile de stat, aduși de angajații Casei Regale să vadă cortegiul ajungând la Palatul Windsor. Muick și Sandy au așteptat sosirea sicriului și au fost vizitați pentru o scurtă perioadă de Prințul Andrew, duce de York. Unul dintre câini, Muick, a fost, alături de un altul, Fergus, un cadou din partea lui Andrew și a fostei sale soții, Sarah Ferguson, pentru Regină, pentru a o consola pe aceasta cu mai bine de un an în urmă, când Prințul Philip se afla în spital. Fergus a încetat din viață la doar câteva luni după Prințul Philip.

Câinii Reginei, mereu din rasa Corgi, au devenit o tradiție la palat, dat fiind că aceasta a început să îi crească încă de când avea doar 7 ani, în 1933. De-a lungul vieții sale îndelungate Regina Elisabeta a II-a a crescut peste 30 de corgis.

Alături de câinii Reginei, și calul preferat al acesteia, Emma, a fost prezent să privească cortegiul funerar ajuns la Windsor. Poneiul a purtat pe șa o eșarfă pe care Regina Elisabeta a II-a obișnuia să o poarte atunci când călărea, într-un emoționant gest făcut de unul dintre angajații Reginei, care a avut grijă ca animalele sale preferate să își ia, fie și simbolic, rămas bun de la suverana care a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, și care a fost coborâtă în cripta capelei Sfântului George.

Citește și:
Imagini emoționante cu membrii familiei regale britanice la ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people