Kim Kardashian își lansează un nou parfum, iar campania de promovare nu e tocmai una originală

Kim Kardashian va lansa vineri un nou parfum din colecția KKW BODY, iar campania de promovare își propune să transmită un mesaj de body positivity. Un gest lăudabil, însă se pare că nu tocmai original!

Kim Kardashian își lansează un nou parfum, iar campania de promovare nu e tocmai una originală

Să vedem nuditate pe contul de Instagram al lui Kim Kardashian nu e o noutate, însă în acest weekend imaginile în care trona trupul ei perfect au fost înlocuite cu fotografii care surprindeau corpuri de diferite mărimi, forme, cu celulita sau cu vergeturi. Acest lucru a stârnit destul de multă vâlvă în rândul celor 59 de milioane de urmăritori ai vedetei. Se pare că în spatele acestor postări se află de fapt campania de marketing pentru noul său parfum, care urmează să fie lansat pe 2 noiembrie, anul acesta.

În aprilie Kim și-a extins linia de make-up cu o colecție de parfumuri al căror design a stârnit destul de multe controverse. Sticla parfumurilor a fost realizată după formele ei, aceasta afirmând la momentul respectiv că și-a dorit să fie o chestiune personală și care în același timp să sărbătorească corpul femeii.

Însă vineri, Kim Kardashian și-a surprins fanii, promovând imagini cu femei al căror trup  nu arată deloc ca al ei. Astfel că formele perfecte au fost înlocuite cu trupuri de toate mărimile și de toate culorile sub hashtag-ul KKWBODY. Evident că reacțiile au apărut imediat, scindând părerile oamenilor în două tabere, unii dintre ei aplaudând inițiativa de promovare a diversității, pe când alții, arătându-se  extrem de scandalizați.

View this post on Instagram

#KKWBODY

A post shared by KKW FRAGRANCE (@kkwfragrance) on

Comentarii precum Toate formele corpului sunt frumoase, mulțumim că postezi astfel de poze' ,E foarte important că oamenii să vadă asta' sau Promovarea nesănătății ți se pare normală?' au invadat contul de Instagram.

E posibil ca această strategie de marketing să își găsească sursă de inspirație în postările  lui Carmen Rene, un blogger ce promovează ideea de body positivity. În mai, după ce Kim Kardashian a postat pe rețelele ei de socializare poze nude cu trupul său, Rene a reconstituit imaginile, expunându-și propriul corp, și subliniind că fiecare trup este unic, atrăgător și perfect în felul său, iar că încadrarea în anumite tipare de frumusețe promovate de către societate nu este un lucru sănătos și nici dezirabil.

https://www.instagram.com/p/BiyRdv4BBJ5/?hl=ro&taken-by=eatthecaketoo

Rene afirmă că se bucură că echipa lui Kim Kardashian  a ales să își folosească platforma pentru a răspândi un mesaj pozitiv legat aspectul fizic al femeilor, însă în același timp crede că o parte din merite i se datorează ei. Am încercat să iau legătură cu echipa ei fiindcă cred că este o idee bună să avem conversații despre preconcepțiile existe în societate despre ce e frumos și ce nu sau despre cum arată un corp perfect', dar nu a primit niciun răspuns.

Inspirată sau nu, e de admirat faptul că se încearcă promovarea diversității și a acceptării propriul corp exact așa cum este, așa că nu ne rămâne decât să sperăm că vom vedea cât mai multe inițiative în acest sens!

Citește și:
Zoe Kravitz a pozat goală, iar celebritățile au luat-o razna

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people