Dylan Farrow, fiica Miei Farrow și a lui Woody Allen, descrie presupusul abuz sexual al tatălui ei

Dylan Farrow este protagonista unui nou documentar HBO în care detaliază abuzurile sexuale la care ar fi fost supusă de tatăl său adoptiv, regizorul Woody Allen.

Dylan Farrow, fiica Miei Farrow și a lui Woody Allen, descrie presupusul abuz sexual al tatălui ei

Dylan Farrow reia, în noul documentar HBO Allen v. Farrow, acuzațiile de abuz sexual împotriva tatălui său adoptiv, regizorul Woody Allen. Filmul conține și înregistrări care nu au mai fost făcute publice până acum, realizate de actrița Mia Farrow, mama adoptivă a lui Dylan și partenera lui Allen la acel moment.

Înregistrările o arată pe Dylan Farrow, la vremea respectivă în vârstă de 7 ani, descriind abuzurile la care fusese supusă cu doar câteva zile în urmă. Incidentul central, cel care a și dus la acea vreme la acuzații și investigații, s-a petrecut în august 1992, în casa din Connecticut în care trăia Mia Farrow împreună cu copiii săi. Woody Allen ar fi ajuns acolo într-un moment în care Mia Farrow nu se afla acasă, și s-ar fi dus direct la Dylan, fiica sa preferată (Dylan a fost adoptată atât de Mia Farrow, cât și de Woody Allen. Cei doi au avut un alt copil, biologic, împreună, pe Ronan Farrow. Mia Farrow are în total 14 copii, 4 biologici). Woody Allen și Dylan Farrow ar fi dispărut, apoi, și nu au fost găsiți timp de 20 de minute de ceilalți copii și de bonele care aveau grijă de ei (în casă la momentul respectiv se mai găseau trei adulți – bona copiilor Farrow, profesoara lor de franceză și bona copiilor unor prieteni de familie, veniți în vizită).

Bona prietenilor a fost cea care a anunțat-o pe Mia Farrow că i-a surprins pe Woody Allen și Dylan Farrow în casă, copila stând pe canapea, iar Allen având fața „îngropată în poala ei”. Mia Farrow și-a amintit atunci că își găsise fiica fără lenjerie pe ea și că a fost surprinsă de întâmplare.

Atunci a început Farrow să își înregistreze fiica povestind ce se întâmplase. „Mi-am amintit că Dylan nu avea chiloți. Stătea lângă mine. Și i-am spus: ‘S-a întâmplat asta? Tati avea fața la tine în poală?’. Mi-a zis da.”

Dylan Farrow a continuat să povestească: „Mi-a atins părțile intime și apoi respira pe piciorul meu. Și apoi m-a strâns tare și nu am putut să respir.”

„Cum adică ți-a atins părțile intime? Unde te-a atins?”, a întrebat-o Mia Farrow. Dylan Farrow a indicat partea din spate. Apoi, copilul a povestit că a fost condusă în mansardă de către Woody Allen. „Am mers prin camera ta și am urcat în mansardă. Apoi a început să-mi spună lucruri ciudate. Apoi a mers în spatele meu și mi-a atins părțile intime.”, îi povestește Dylan Miei.

„Ți-a atins și partea din față?”, întreabă Mia.

„Da”, răspunde Dylan Farrow.

„Vrei să îmi spui ce lucruri ți-a spus tati când erați în mansardă?”

„Nu te mișca, trebuie să fac asta.”, povestește Dylan, care apoi spune că și-a mișcat fundul, încercând să vadă ce face tatăl ei. „Nu te mișca, dacă stai foarte cuminte putem să mergem la Paris. Dacă fac asta, o să poți să fii în filmul meu.”

Episodul s-a petrecut după ce Mia Farrow găsise deja imagini cu caracter pornografic, care fuseseră făcute de Woody Allen și care o aveau ca subiect pe fiica ei adoptivă Soon-Yi Previn. Woody Allen a negat întotdeauna acuzațiile făcute de Mia Farrow și de Dylan Farrow, susținând că Dylan ar fi fost manipulată de mama ei, furioasă pentru relația dintre el și fiica ei adoptivă Soon-Yi. De altfel, cei doi s-au căsătorit și sunt împreună și astăzi.

Dylan Farrow mai spune, într-una dintre înregistrări: „Nu voiam să facă asta, mamă. Nu mi-a plăcut… Nu vreau să vorbesc despre asta.”

Acum în vârstă de 35 de ani, Dylan spune că, atunci când a aflat că mama ei, Mia Farrow, a găsit fotografiile cu Soon-Yi Previn, s-a gândit că cel puțin nu era singura căreia i se întâmpla așa ceva. Vorbind acum, ca adult, aceasta spune despre incidentul din mansardă. „Apoi m-a agresat sexual. Îmi amintesc numai că mă concentram pe trenulețul fratelui meu. Și apoi s-a oprit. Terminase. Și pur și simplu a coborât. (…) Sunt acea fetiță din înregistrare. Este… o parte foarte vulnerabilă și foarte rănită a mea. E o grămadă de… Acea fetiță e foarte îndurerată.”

Tot Dylan Farrow povestește, în documentar, cum „îmi amintesc că stăteam pe treptele casei de la țară. Nu era nimeni în jur, și el îmi arăta cum să îi sug degetul – spunându-mi ce să fac cu limba, și cred că asta a durat o vreme. Mi s-a părut că a durat mult.”

Woody Allen a susținut întotdeauna că este nevinovat. Documentarul include și înregistrări ale unor convorbiri telefonice între Mia Farrow și Woody Allen, care au urmat incidentului. Într-una dintre înregistrări Mia Farrow îi spune lui Allen că Dylan nu e bine și că merge prin casă „ținându-se de vagin”. De asemenea, Mia Farrow îi cere lui Allen să îi spună unde a fost în acele 20 de minute în care nu a putut fi găsit de nimeni din casă. „Toate detaliile când va veni vremea”, îi răspunde Allen.

Woody Allen a refuzat să se supună unui test oficial cu detectorul de minciuni la vremea respectivă. Procurorii care au investigat cazul au decis la acea vreme să nu meargă înainte cu ancheta, deși existau suspiciuni că agresiunea a avut loc, pentru că starea mentală a lui Dylan Farrow era extrem de fragilă și nu aveau un caz dacă aceasta nu ar fi putut depune mărturie în proces.

Citește și:
Tarantino & Polanski sau ce nu înțeleg bărbații despre viol. Ea a vrut-o'.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people