David Attenborough i-a dăruit Prințului George un dinte de rechin, însă Malta revendică fosila

Ministrul Culturii al Maltei revendică fosila pe care David Attenborough i-a dăruit-o Prințului George, afirmând că face parte din patriomoniul țării.

David Attenborough i-a dăruit Prințului George un dinte de rechin, însă Malta revendică fosila

Zilele trecute, la Palatul Kensington a avut loc proiecția în aer liber a filmului David Attenborough: A Life On Our Planet. Producție marca Netflix prezintă cariera de peste 60 de ani a celebrului cercetător britanic David Attenborough, dar și provocările cu care planeta noastră se confruntă la momentul actual.

Membrii familiei regale au găzduit proiecția acestui documentar, acțiunea lor fiind o parte din misiunea pe care și-au însușit-o, și anume de a „aborda unele dintre cele mai mari provocări de mediu cu care planeta noastră se confruntă”.

Cu această ocazie, David Attenborough i-a oferit Prințului George, fiul Prințului William, un dinte de rechin. Nu numai că este un cadou inedit, însă a reușit și să nască o controversă.

Potrivit postării făcute pe pagina oficială de Twitter a familiei regale, dintele „aparține unui rechin uriaș, al cărui nume științific este carcharocles megalodon”, despre care se crede că a trăit în urmă cu aproximativ 23 de milioane de ani. De asemenea, dimensiunea la care această specie putea ajunge era una impresionantă, de aproximativ 16 metri.

Se pare că fosila a fost găsită de David Attenborough, în timpul unei vacanțe în Malta, la sfârșitul anilor ’60. În acest context, Malta revendică acest cadou pe care cercetătorul i l-a făcut Prințului George, afirmând că fosila trebuie expusă într-un muzeu local, pe insula unde a fost găsită.

„Există câteva artefacte care sunt importante pentru patrimoniul natural maltez și care au ajuns în străinătate și merită să fie recuperate”, a declarat Jose Herrera, ministrul Culturii pentru Times of Malta. Însă nu a oferit detalii despre modul în care intenționează să recupereze fosila, anunță CNN.

„Acordăm o mare atenție artefactelor istorice și artistice. Cu toate acestea, nu este întotdeauna și cazul istoriei noastre naturale. Sunt hotărât să fac o schimbare în aceast sens”, a adăugat ministrul maltez, potrivit site-ului CNN.

Citește și:
Prințul George a participat pentru prima dată alături de Kate Middleton și Prințul William la o vânătoare

Foto: Instagram

Vezi şi locuri de vizitat în Malta!

Vezi şi ce să faci dacă vezi un rechin în apă și ce comportamente să eviți!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people