Cum explică membrii juriului Eurovision din Republica Moldova faptul că nu au acordat niciun punct lui WRS, reprezentantul României

Controversele privind concursul Eurovision 2022 nu par a se opri prea curând.

Cum explică membrii juriului Eurovision din Republica Moldova faptul că nu au acordat niciun punct lui WRS, reprezentantul României

Membrii juriului Eurovision din Republica Moldova au vorbit despre votul acordat lui WRS, reprezentantul României la Eurovision. Potrivit acestora, motivul pentru care România nu s-a aflat în topul preferințelor are la bază faptul că a fost prea mare concurența.

Spre deosebire de juriul de la Chișinău, care nu a acordat României niciun punct, decizia telespectatorilor a fost diametral opusă, ei oferind artistului român 10 puncte.

Din juriul Republicii Moldova la Eurovision 2022 au făcut parte dirijorul Adriano Marian, solista Cristina Scarlat, dirijoarea Ilona Stepanov, solistul Natan şi textiera Radmila Popovici. TVR MOLDOVA a discutat cu aceștia, dar numai doi au fost de acord să spună cum şi-au exprimat votul.

„României am oferit locul 10, ceea ce fiind transformat în puncte, dacă era transformat în puncte de organizatori era 2 puncte. Eu sunt cetăţean român şi mie îmi place România, dar asta nu înseamnă că, dacă cânta mama mea şi cânta fals, i-aş fi dat notă maximă, i-aş fi dat celui care cântă bine. Ceea ce ni se incriminează opusul parca nu am trăi în ţară liberă, dar dictatură. Dacă asta îşi doreşte publicul nostru ca eu să execut ordinele lor de dragul unor plăceri, dar eu atunci am să zic, eu iubesc România, dar am să votez cum îmi place”, a declarat textiera Radmila Popovici pentru TVR Moldova.

În cadrul competiției muzicale Eurovision din acest an, Republica Moldova a oferit 12 puncte Ucrainei, 10 puncte pentru Marea Britanie și 8 puncte pentru Suedia. Următorii în listă sunt Elveția și Australia, care au primit de la juriul din Republica Moldova 7 și, respectiv, 6 puncte. 5 puncte au fost oferite Estoniei, 4 – Belgiei, 3 – Spaniei, 2 – Portugaliei, iar un punct – Azerbaidjanului. Juriul moldovean nu a oferit niciun punct României.

„24 de ţări tu le pui într-o ordine a preferinţelor, de la 1 la 24, tot ce e după 12, după locul 12 e zero puncte. La mine a fost UK a fost primul, Ucraina, cam aştia care erau primii. În preferinţele tale era România sau nu? -Păi, era, dar la miijloc. -Şi tu nu ai oferit puncte pentru România? -Nu. Mă simt puţin straniu, e o situatie bizară, eu am fost invitat, am acceptat, mi-am făcut munca din experienţa mea umilă de muzică”, a declarat dirijorul Adriano Marian pentru sursa citată.

TVR a transmis lista juriului din România și punctajele reale

Potrivit ultimelor informații primite într-un comunicat de presă, ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, s-a transmis lista juriului, dar și punctajele acordate de aceștia.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

  • Moldova-12 puncte
  • Grecia-10 puncte
  • Polonia-8 puncte
  • Olanda-7 puncte
  • Azerbaidjan-6 puncte
  • Australia-5 puncte
  • Italia-4 puncte
  • Spania-3 puncte
  • Finlanda-2 puncte
  • Lituania-1 punct

De asemenea, TVR a transmis că a solicitat organizatorilor ESC să furnizeze, în mod oficial motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un „substitut” calculat într-un mod netransparent.

Citește și:
Cum a răspuns Adela Popescu celor care au criticat-o pentru ținuta purtată la botezul fiului lui Cabral & Andreea Ibacka

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people