Controversa cu privire la numele fetiței lui Harry & Meghan continuă. Care e poziția oficială a familiei regale

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor este numele celui de-al doilea copil al Prințului Harry și al lui Meghan Markle, care s-a născut pe 4 iunie 2021.

Controversa cu privire la numele fetiței lui Harry & Meghan continuă. Care e poziția oficială a familiei regale

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor este numele celui de-al doilea copil al Prințului Harry și al lui Meghan Markle, care s-a născut pe 4 iunie 2021. Acesta nu a fost deloc ales la întâmplare, având o semnificație specială pentru familia regală.

Lilibet este porecla din copilărie a Reginei, pe care cei apropiați i-au dat-o atunci când aceasta era prea mică pentru a-și pronunța corect propriul nume. Astfel, numele de alint a fost preluat de întreaga familiei regală, legenda arătând că și tatăl reginei, Regele George VI, obișnuia să spună despre fiicele sale: „Lilibet este mândria mea, Margaret este bucuria mea.”

Regina a continuat să folosească porecla și mai târziu în viață, mai cu seamă semnându-se astfel în corespondența cu apropiații. Iar fotograful regal Arthur Edwards a declarat și că Lilibet era numele folosit de Prințul Philip, de Regina Mamă și de Prințesa Margaret în conversațiile cu Regina Elisabeta.

Faptul că Meghan Markle și Prințul Harry au ales acest nume pentru fiica lor a stârnit un val de controverse și declarații în contradictoriu.

Unul dintre prietenii lui Harry a declarat pentru Vanity Fair că Ducele de Sussex i-a cerut binecuvântarea Reginei Elisabeta a II-a înainte de a-și numi fiica Lilibet Diana.
O iubește și o respectă pe bunica sa. Pentru Harry aceste două nume sunt foarte importante și au o semnificație aparte”.

Cu toate acestea, Jonny Dymond, un experimentat corespondent al BBC pe tematici regale, a anunţat zilele trecute că a fost informat de „o sursă de la palat” că regina Elisabeta a II-a nu ar fi fost, de fapt, consultată în această chestiune. Articolul publicat de BBC a fost preluat de presa internațională, lucru care i-a determinat pe ducii de Sussex să ia măsuri legale. Cabinetul de avocatură Schillings din Londra a trimis în numele celor doi o scrisoare legală de avertizare, în care grupul BBC a fost acuzat de publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare”. Meghan și Harry precizează că nu ar fi folosit acel nume dacă Regina nu le-ar fi susținut alegerea.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Oficialii de la Palatul Buckingham au adoptat însă o poziție confuză. Nu au confirmat versiunea prezentată de Meghan și Harry și au refuzat să nege afirmațiile conform cărora Regina nu a fost consulată niciodată cu privire la numele micuței.

Conform unor surse citate de The Daily Telegraph, Reginei „i s-a spus” care este numele fetiței după ce aceasta s-a născut și „nu i s-a cerut permisiunea în avans”, așa cum ar sugera Ducii de Sussex.

Lumea întreagă așteaptă acum o declarație oficială din parte Reginei, însă este foarte puțin probabil ca aceasta să se implice în acest scandal, mai ales după toate declarațiile defăimătoare făcute de Meghan & Harry în ultimele luni la adresa familiei regale britanice.

Citește și:
Primele reacții ale familiei regale după nașterea fiicei Ducilor de Sussex

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video