Anna Wintour recunoaște comportamentul “dureros și intolerant” de la Vogue

Anna Wintour a realizat o scrisoare destinată angajaților săi, în care și-a asumat responsabilitatea față de rasismul prezent și în redacție.

Anna Wintour recunoaște comportamentul “dureros și intolerant” de la Vogue

Anna Wintour și-a exprimat sentimentele și a recunoscut greșelile făcute în legătură cu rasismul la Vogue într-o scrisoare emoționantă față de angajați.

Aceasta a explicat că acest comportament din cadrul redacției este unul dureros și intolerant, fără a promova destul angajații de culoare și creatorii de modă. „Vreau să încep prin a recunoaște sentimentele voastre și prin a-mi exprima empatia față de mulți dintre voi și sentimentele pe care le simțiți: tristețe, durere, dar și furie”, a scris aceasta.

„Îmi doresc în special să mă adresez membrilor de culoare din echipa noastră – nici nu-mi pot imagina prin ce ați trecut în ultimele zile. Dar știu că durerea, violența și nedreptatea, pe care le vedem și despre care vorbim sunt prezente de mult timp. Să recunoaștem și să facem ceva este deja târziu.” Această scrisoare a fost trimisă de Wintour saptămâna trecută și dezvăluită de publicația Page Six.

Lunea aceasta, redactorul șef de la Bon Appétit, Adam Rapoport, și-a dat demisia din cauza unui scandal legat de o imagine cu el cu fața închisă la culoare. Rapoport a avut funcția de redactor șef timp de 10 ani la revistă și a declarat că se va retrage pentru a „reflecta asupra muncii pe care trebuie să o fac ca ființă umană și pentru a permite publicației Bon Appétit să ajungă într-un loc mai bun.”

Anna Wintour a continuat cu mesajul următor, „Vrea să spun clar că Vogue nu a reușit să găseacă metodele pentru a eleva și pentru a lăsa loc pentru editori de culoare, scriitori, fotografi, designeri și alți creatori. Am făcut și greșeli, am publicat imagini sau povești care au fost dureroase sau nu au fost tolerate de unii. Pentru asta vreau să-mi asum întreaga responsabilitate.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Wintour a ținut să sublinieze și faptul că nu există mulți angajați de culoare ân redacție, iar că pentru acei puțini știe că este dificil în continuare. Însă, a decis că se va produce o schimbare radicală. „Mă simt foarte mândră de conținutul pe care l-am creat împreună în ultimele zile, însă știu că mai sunt multe lucruri de făcut. Vă rog să nu ezitați să mă contactați. Voi aranja moduri prin care putem discuta aceste probleme împreună, dar până atunci vă aștept părerile și reacțile.”

Citește și:
Kendall Jenner vorbește despre scandalul legat de imaginea editată pentru mișcarea Black Lives Matter

Text: Alexandra Dima
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video