André Leon Talley, fostul editor Vogue, o critică dur pe Anna Wintour: „Este imună la orice, în afară de oamenii puternici și faimoși”

André Leon Talley: „Am uriașe cicatrici emoționale și psihice în urma relației cu această femeie celebră și influentă.”

André Leon Talley, fostul editor Vogue, o critică dur pe Anna Wintour: „Este imună la orice, în afară de oamenii puternici și faimoși”

După zeci de ani de colaborare pentru revista Vogue, se pare că prietenia dintre André Leon Talley și Anna Wintour s-a terminat definitiv. „Nu este capabilă nici măcar de cea mai simplă amabilitate umană”, scrie el. „Este imună la orice, în afară de oamenii puternici și faimoși care apar în paginile Vogue. Eu nu mai reprezint o valoare pentru ea”.

Potrivit unui extras obținut de The Daily Mail, fostul director de creație și redactor al revistei Vogue și-a criticat șefa în cartea sa de memorii „The Chiffon Trenches”. „Anna este atât de puternică și de ocupată! Pur și simplu m-a scos din viața ei. Acum mă tratează ca pe un fost angajat, cu scurte salutări, eventual și acestea absente”, scrie el, descriind-o mai târziu drept „nemiloasă”. Numind-o „împărăteasa Wintour”, el continuă: „Mă întreb, când se duce seara acasă, o fi nefericită? Se simte cumva singură?”

În vârstă de 70 de ani, Talley declară că se simte „exclus” de celebra Anna Wintour, cunoscută ca fiind o posibilă inspirație pentru „The Devil Wears Prada” și uneori denumită de tabloide „Nuclear Wintour”. Potrivit declarațiilor sale, cei doi se află acum doar într-o relație superficială, în ciuda deceniilor de prietenie care i-au legat de când au început în 1983 să lucreze împreună.

Talley a urmat-o pe Wintour la Vogue și a fost, timp de mulți ani, mâna ei dreaptă. Anna l-a inclus chiar și în lista exclusivă de invitați pentru nunta ei. Relațiile erau atât de apropiate la un moment dat încât ea l-a ajutat pe Talley în lunga sa luptă cu obezitatea, aranjând chiar o intervenție când situația a scăpat de sub control. Dar, potrivit Talley, relația lor profesională a suferit de-a lungul timpului suișuri și coborâșuri destul de abrupte. La un moment dat, frustrat de tratamentul care i-a fost aplicat de Wintour, Talley a părăsit birourile Vogue în grabă și a demisionat, ulterior împacându-se cu ea la înmormântarea mamei sale unde i-a fost alături.

Relația lui Talley cu Wintour a fost zguduită din nou în 2016, în urma unui interviu găzduit de acesta pentru Vogue pe un podcast. El s-a plâns că nu a fost plătit suficient, ci doar 500 dolari pentru un episod, iar Wintour a anulat show-ul fără niciun fel de explicație.

„A apelat pe tot parcursul conducerii sale la mulți oameni pe care i-a folosit și i-a adus la capătul puterilor”, scrie el. „Am uriașe cicatrici emoționale și psihice în urma relației cu această femeie celebră și influentă.”

În 2018, Wintour l-a înlocuit pe Talley cu Liza Khoshy, în vârstă de numai 24 de ani, în calitate de intervievator al Vogue pe covorul roșu de la Met Gala. Decizia l-a șocat. „Ce ar putea oferi acest talentat YouTuber?”, a scris el. „Aceasta a fost în mod clar o decizie de afaceri luată la rece. Mi-am dat seama că devenisem, pentru Anna Wintour, dintr-o dată, prea bătrân, prea gras și prea uncool.”

Mai târziu în acel an, Anna nu i-a transmis nici măcar un mesaj de ziua lui. Tally în schimb, i-a trimis urări de bine de ziua ei de naștere la care ea însă nu a răspuns niciodată. Cu toate acestea, el a spus despre Wintour că „ani de zile Anna a fost cea mai importantă femeie din viața mea.” Speranța lui în acest moment, declară el, este ca ea „să găsească o modalitatea de a-și cere scuze înainte să mor. Nu trece nicio zi în care să nu mă gândesc la Anna Wintour”.

Citește și:
Designerul Clare Waight Keller povestește despre experiența de a crea rochia de mireasă a lui Meghan Markle

Text: Daria Georgescu
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people