Seymour: An Introduction – un documentar de exceptie si o campanie la care trebuie sa participi

Care este legatura intre documentarul lui Ethan Hawke despre celebrul pianist Seymour Bernstein si o campanie umanitara? Ai sa vezi mai jos.

Seymour: An Introduction – un documentar de exceptie si o campanie la care trebuie sa participi

Asociatia OvidiuRo tocmai ce a demarat o campanie de constientizare si strangere de donatii prin SMS sub titlul Fara educatie, visurile dispar!', care te indeamna sa ajuti un copil sarac sa ajunga la gradinita. Asta pentru ca rata abandonului scolar este uriasa in Romania si pentru ca cercetarea a aratat ca, cu cat copiii urmeaza mai devreme in viata o forma de invatamant, probabilitatea ca ei sa abandoneze mai tarziu in viata scade.

Ca parte din aceasta campanie, pe 20 septembrie, incepand cu ora 21.00, in cadrul Festivalului International de Muzica George Enescu, in Piata Festivalului, are loc proiectia unica a filmului Seymour: An Introduction, un documentar realizat de Ethan Hawke despre pianistul american Seymour Bernstein, care vorbeste, printre altele, despre rolul esential pe care educatia il are in gasirea unei vocatii. Este important sa iti spunem ca accesul la proiectie este liber si ca esti asteptata sa te alaturi eforturilor OvidiuRo de a trimite cat mai multi copii saraci din Romania la gradinita.

Si iata cum poti face asta. Campania de constientizare se desfasoara intre 15 august si 15 noiembrie la nivel national, iar din 15 septembrie poti sa donezi lunar suma de 2 Euro pentru a sustine programul Fiecare Copil in Gradinita, oferind unui copil un nou start in viata. Poti activa o donatie recurenta trimitand textul „GRADI' prin SMS la numarul 8844 si vei fi intrebata lunar, tot prin SMS, daca doresti sa iti reinnoiesti donatia.

Donatia ta va ajunge sa finanteze tichetele sociale lunare in valoare de 50 de lei pe care familiile sarace le primesc in schimbul prezentei unui copil la gradinita, iar pana in acest moment 2400 de copii beneficiaza deja de program. Asta in conditiile in care, conform unui raport al Bancii Mondiale, doua treimi dintre copiii vulnerabili de 3 – 5 ani nu sunt inscrisi la gradinita si sunt nevoiti sa inceapa scoala fara abilitati de baza, un lucru care duce aproape inevitabil la abandon.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle