Wahaland – Locul unde natura, muzica si umanitatea se intalnesc

Anul trecut am fost prima oara la Waha. A fost, de altfel, si prima mea experienta cu cortul – eu, copil crescut ”in puf” si mega-alintat cat am fost mica.

Wahaland – Locul unde natura, muzica si umanitatea se intalnesc

Am stat doar o noapte ce-i drept dar am trait experienta din plin: de la montarea cortului, la cautarea unui han pe o raza de 10km pentru a face un dus decent cu 15RON. Mi-nu-nat! Si nu glumesc, as repeta oricand experienta. Dovada ca am fost si anul asta. Tot o noapte, pentru ca obligatiile de 'grown-up' nu mi-au permis sa stau mai mult. Dar, ca si anul trecut, atmosfera a fost magica. M-am plimbat pe la multe festivaluri din tara si da, am cateva favorite dar Waha e de departe cap de lista.

Waha e locul acela unde toti oamenii se inteleg intre ei si nu exista prejudecati, unde tinutele nu conteaza si implicit, gagicile nu se intrec 'care sa fie mai misto', unde soarele straluceste in fiecare zi si timpul sta in loc. Un loc in care parca oamenii redevin oameni: se imprietenesc usor, se ajuta la nevoie, danseaza impreuna si traiesc acelasi sentiment de libertate. Este un loc in mijlocul naturii, unde esti obligat sa iti lasi toate gadgeturile si grijile la intrare – pentru ca te vei lovi de lipsa semnalului, care poate la inceput ti se va parea un lucru extrem de enervant dar pan la final, iti vei dori sa scapi mai des de telefon, si pentru ca vei intra intr-o bula magica unde iti tot vei dori sa te intorci dupa ce pleci. Waha iti permite sa fii tu cu tine si in acelasi timp sa fii cu ai tai, prietenii tai cu care pierzi noptile pe ritmuri dansante si cu care razi la rasarit, cand apar vestitele vaci care isi fac plimbarea de dimineata.

Waha este exceptia de la regula, acel festival care parca confirma rostul festivalurilor de muzica si le face cinste. Este locul unde toata lumea are loc: odata la propriu, pentru ca se intinde pe o suprafata atat de mare, unde gasesti si zona de camping, si food court, si toate cele cinci – sase scene, si ateliere de yoga si tot mai ai loc sa dansezi sau sa faci orice altceva mai vrei tu. Si la figurat, pentru ca sentimentul de libertate este mai puternic ca in oricare alt loc. La Waha, toata lumea se simte bine si nimeni nu pleaca nemultumit. Poate doar de mancarea care nu e neaparat grozava. Dar cum era sa nu scartaie din niciun punct de vedere? Ai fi zis ca iti vand baliverne.

Pentru mine, Waha este mai mult decat un party. Sa fiu sincera, nici nu ma duc pentru muzica, cat pentru sentimentul de libertate pe care mi-l ofera si energia pozitiva pe care locul acela mi-l transmite.. In universul meu ideal interactiunea umana e mult mai importanta ca telefoanele mobile si ca orice alte treburi pe care 'job-urile' noastre ni le impun. Imi imaginez deseori o lume in care oamenii sun binevoitori, au rabdare unii cu altii si se inteleg. Waha imi mentine speranta vie, transformand acest univers la care eu visez in realitate, in fiecare an. Chiar daca doar pentru cateva zile, sentimentul este de nepretuit.

Realizator: Laura Musat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle