Viktoria Modesta, bionic pop artist

Intr-o lume in care succesul, pentru o femeie, este sinonim cu frumusetea, perfectiunea sau cu tineretea vesnica, Viktoria Modesta vine sa schimbe si sa provoace normele!

Viktoria Modesta, bionic pop artist

A venit vremea sa ne acceptam orice fel de corp? A venit timpul sa schimbam standardele, crezi? Atunci arunca o privire la clipul Viktoriei Modesta, „Prototype”. Si daca acest clip nu te va surprinde, nu iti va zbarli parul si nu te va face sa te simti macar un pic inconfortabil, atunci poate ca nu mai e cazul sa stam de vorba. Dar nu cred ca e asa.

Viktoria Modesta s-a nascut in Letonia, care era la vremea aceea parte din URSS, si a avut o problema cu unul dintre membrele ei dintotdeauna, datorita neglijentei unui medic. La 12 ani a emigrat impreuna cu familia in Marea Britanie, unde s-a apucat sa studieze muzica, a intrat intr-o multime de proiecte underground si a devenit interesata de moda.

Iar la 20 de ani a decis ca, dupa o multime de operatii nereusite, a venit vremea sa isi amputeze piciorul. Dincolo de drama pe care o presupune in mod normal o astfel de decizie, pentru Viktoria operatia de amputare a venit ca o eliberare. Si, complet surprinzator, i-a adus si o vizibilitate la care nici o persoana cu handicap nu ar spera.

Artista a cantat la inchiderea Jocurilor Paralimpice de la Londra in 2012, a lansat cateva single-uri, iar la finele anului trecut a colaborat cu Channel 4, in cadrul campaniei Born Risky. Rezultatul a fost „Prototype”, cu un videoclip regizat de Saam Farahmand, o piesa care a strans pana acum peste sase milioane de vizualizari pe YouTube. Din ianuarie Viktoria colaboreaza, ca model, cu IMG Models.

Dar ce e cu adevarat nou la Viktoria nu e vizibilitatea ei extinsa – pentru o persoana cu handicap –, ci felul in care ea reuseste sa apara ca o artista glam. Imaginea ei, una a unei femei frumoase, increzatoare, sexy, nu pare sa fie deloc contrazisa de proteza acoperita cu pietre stralucitoare sau de cea in forma unui tarus metalic amenintator (ambele create de The Alternative Limb Project).

Si, mai ales, Modesta reuseste sa ne arate ca e frumoasa si in cea mai vulnerabila postura a clipului „Prototype”. Atunci cand, intr-o scena, este infatisata cu piciorul ei dezvelit, fara proteza sau alte trucuri care sa il acopere. Dar tocmai pentru asta militeaza Viktoria: „De asta mi-am impins sexualitatea la limite in videoclip. Nu ca sa multumesc un public masculin, ci ca sa reprezint un tip de sexualitate cu care ma simt bine.

Foto: Guliver

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle