Tu și partenerul tău vă doriți o viață mai simplă, departe de oraș? Ce aveți de câștigat

Simțiți pregnant nevoia unei schimbări, iar o viață mai simplă, departe de forfota orașului, este pur și simplu seducătoare. Ce beneficii oferă.

Tu și partenerul tău vă doriți o viață mai simplă, departe de oraș? Ce aveți de câștigat

Unii oameni își fac o listă de rezoluții la începutul sau finalul fiecărui an. Pentru alții orice perioadă e ideală pentru schimbare. Și așa cum sunt rezoluții individuale, personale, există și rezoluții la nivel de cuplu. A voastră se referă la o viață mai simplă, departe de claxoane, aglomerație și presiunea orașului mare? Ar putea fi o transformare cu impact pozitiv semnificativ, mai ales acum în noul trend al lucrului de acasă.

Bani economisiți

Desigur prețurile diferă foarte mult între oraș mare și oraș mai mic, ori între oraș și zona rurală, chiar sat. Cu cât ați da pe un apartament minuscul e posibil ca departe de oraș să vă permiteți o casă spațioasă cu grădină sau livadă de pomi fructiferi. Chiar și chiriile sunt mai mici, inclusiv ieșirile în oraș sunt mai ieftine.

Muncă fizică

Visezi să îți plantezi legume, să culegi cireșele direct din copacul aflat în curtea ta? Toate acestea presupun muncă fizică, și nu doar că stai la aer curat, mănânci sănătos, ci te și menții în formă făcând ceva productiv.

Mai puțin stres

Scapi de forfota orașului ce nu doarme niciodată, de orele nenumărate petrecute în trafic și nervii aferenți consumați cu această ocazie. Nu mai ai senzația că îți trece tramvaiul prin pat și te poți bucura de liniște.

Comunitatea

În orașele mai mici, în sătuce, încă este bine dezvoltată ideea de comunitate. Mulți oameni locuiesc la bloc și nici nu își cunosc vecinii. Alții abia se salută cu cei care locuiesc la două case de ei. O viață mai simplă presupune și o comunitate unită, în care oamenii se sprijină, se vizitează și ai sentimentul că aparții. Deci o bună ocazie să îți crești cercul social sau să-l reinventezi complet, dacă de asta ai nevoie.

Sănătate mai bună

Știi deja că stresul slăbește imunitatea. Poluarea și ea este foarte dăunătoare organismului. Somnul insuficient, ori de proastă calitate, are impact asupra minții, stării de spirit dar și asupra trupului. O viață mai simplă le rezolvă pe toate.

Mai puțină critică

Mereu existau comparații, de tipul cine are mașina cea mai scumpă, hainele de designer, cine frecventează cele mai șic locuri? Acum aceste îngrijorări dispar.

Mai multă încredere în tine…

că ai putut să o iei de la capăt într-un loc nou. Să te eliberezi de constrângerile sociale cu care ai trăit atâta vreme, și ai avut capacitatea să alegi după cum simți că este mai bine pentru tine.

Mai multă conectare în cuplu

Uniți în această aventură, formați o echipă. Fără distragerile haosului urban vă concentrați mai mult pe voi și relația sau familia voastră. Aveți mai multă energie, reușiți să echilibrați mai mult raportul muncă – viață personală. Viața în sine este mult mai ușor de gestionat.

Citește și:
Unesc cuplul și îl fac foarte rezistent. Tipuri de nevoi emoționale care, împlinite, sunt un veritabil ciment în relație
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle