Tipuri de hobby-uri care au un impact pozitiv și asupra relației de cuplu

Hobby-urile tale îți aduc plăcere și te relaxează? Beneficiile se extind și în cuplu, inclusiv asupra stimei de sine.

Tipuri de hobby-uri care au un impact pozitiv și asupra relației de cuplu

Dorești să îți cultivi pasiunile și nu ești dispusă să faci compromisuri din acest punct de vedere. Ții la spațiul tău personal, la momentele de solitudine, la independență și lucrurile care îți aduc plăcere. Nu consideri benefică fuziunea în relație, și chiar ai dreptate. Îți iubești partenerul, valorizezi relația voastră și în același timp îți valorizezi individualitatea și toate fațetele care o compun. Iar hobby-urile, printre altele, schițează această individualitate. Și precum o pietricică pe care o arunci în lac, pasiunile tale personale își extind efectul benefic și în cuplu.

Latura artistică

Sculptezi, pictezi, scrii nuvele sau un roman. Cânți la un instrument sau compui muzică. Latura aceasta creativă este constant stimulată, în creștere. Vezi lumi și personaje noi, povești fabuloase. Imaginația ta este un izvor nesecat, iar atenția la detalii mărită. Ceea ce te face să observi mai bine limbajul corporal al partenerului tău, schimbările sale subtile de stare și să explorezi ce se întâmplă cu el, de ce anume are nevoie. În același timp partea ta vulnerabilă, sensibilitatea ta se află la vedere. Prin asta inviți la conectare și intimitate emoțională.

Jocurile de cărți

Aici gândirea analitică, matematică, predicțiile se află în prim plan. Toate acestea te fac o persoană de acțiune, care poate foarte bine să evalueze contextul, riscurile, beneficiile. Trăsături utile în situații de criză sau când vă gândiți să faceți anumite investiții cu miză mare.

Jocurile de strategie

Sunt pline marile magazine și librăriile de jocuri de strategie. Majoritatea se pot juca și împreună cu copiii mai mari. Poate și voi le jucați în familie, în grupul de prieteni. Precum jocurile de cărți, și board games îți antrenează mintea pentru a gândi în avans, a descoperi care sunt căile cele mai avantajoase în funcție de resursele de care dispui. Pentru partener devii un coechipier care își menține cumpătul, un consilier prețios.

Nu te-ai hotărât, încă testezi

Este foarte în regulă și această variantă. Nu știi exact ce ți se potrivește, mergi la diverse clase sau cursuri, determinată să faci ceva pentru tine. Modelul de grijă de sine insuflat este inspirațional. Și modelarea comportamentală este mai prețioasă decât simplele vorbe. Nu mai simți autosacrificiul, iar când îți oferi ție ești dispusă să oferi și celorlalți, inclusiv partenerului.

Sportul

Aici sunt deschise și opțiunile pentru hobby în doi. Puteți ieși la alergat împreună, cu bicicletele prin parc, trasee montane, yoga, participarea la competiții și maratoane, antrenamente la domiciliu. Sportul îți dă energie, reduce stresul, te simți mai bine în corpul tău, mai senzuală, mai atractivă. Același efect îl are și dansul, fie că preferi balet pentru adulți, salsa, tango etc. Viața sexuală? Se îmbunătățește!

Citește și:
Falșii prieteni îți pot influența negativ relația de cuplu. La ce semnale de alarmă trebuie să fii atentă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle