Tipul de bărbat care este o carte pierzătoare! Lângă el nu vei putea fii fericită

Este tipul de bărbat care nu îți poate oferi relația sănătoasă la care visezi. Nu contează că începutul a fost mai romantic decât în filme.

Tipul de bărbat care este o carte pierzătoare! Lângă el nu vei putea fii fericită

Inițial a fost extrem de atent, grijuliu, îți făcea multe complimente și surprize. Efectiv ai fost luată pe sus și simțeai că plutești. Este tipul de bărbat care întâi face love bombing, iar apoi își schimbă comportamentul radical. Nu e de mirare că începi tu să te analizezi dacă nu ai făcut ceva greșit sau este ceva în neregulă cu tine. Iată motivele pentru care el oferă extrem de limitat din punct de vedere emoțional și nu vei putea să construiești lângă el acea relație la care visezi.

Este foarte manipulator

De la lucruri mici până la mize mai mari. De la filmul pe care vrea să îl vadă și tu nu, la a renunța tu la anumite vise în favoarea lui. Orchestrează totul astfel încât situația să se așeze cum îi este lui favorabil sau pe plac, fără să te ia pe tine în considerare sau dorințele tale.Gaslighting-ul completează tabloul manipulativ. Te convinge că ți se pare, ești exagerată, dramatică și cu pretenții nerealiste. Minciuna este una dintre armele sale favorite, la care apelează în mod natural.

Are accese de furie

Când încerci să îi pui limite, îi dai în vilag manipularea sau intenția de a se juca cu mintea ta devine frustrat, furios, iar accesele de mâine pot atinge cote alarmante cu manifestări foarte violente. 

Îți pune piedici

Este ca atunci când îei o floare superbă și o așezi într-un colț întunecos unde nu se mai poate dezvolta. Se ofilește. Îi cad petalele, frunzele se usucă, și dintr-un arbust impresionant devine o umbră a ceea ce era. Sau se menține la un minim de supraviețuire, dar nu mai poate înflori, nu se mai ramifică, nu mai crește. Cam acesta este și efectul pe care îl are acest tip de bărbat asupra ta. Îți subliniază constant defectele, le exagerează, este foarte critic, invalidant.

Se așteaptă să fii mereu disponibilă pentru el

Interesele tale, programul tău, limitările tale nu contează. Nu are importanță ce ai de făcut, cât ești de obosită, cât de mare este disconfortul. Pur și simplu vrea să lași orice oricând și să fii la dispoziția lui. Desigur, reciproca nu este niciodată valabilă. Tu exiști să îl deservești pe el, nu invers, nici măcar la nivel de susținere absolut firească. Empatia lui nu există și nu vede lucrurile din perspectiva ta, nu le poate înțelege sau digera emoțional.

Te pedepsește

Prin tratamentul tăcerii, ignorare, retragerea afecțiunii. Chiar și sexul nu mai este un act intim, ci o dovadă de putere și manipulare sau pedeapsă. Șantajul emoțional îi este foarte familiar, și pur și simplu se joacă cu sentimentele tale. O a treia persoană este des folosită ca să te rănească, să te determine să cedezi jocului său din teama de a nu-l pierde.

Citește și:
Partenerul tău are un comportament neadecvat? La ce să te gândești când nu poți să îi pui limite

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle