TELEKOM ROMANIA si LEO BURNETT: Un altfel de social media, cu swap de vloggeri și filter bubble

Începând cu luna decembrie, cu ocazia lansării ofertei “Video Nelimitat la Cartela”, Telekom Romania si Leo Burnett au dat naștere unui nou trend în materie de continut video în rândul vloggerilor, prin campania “Swap de vloggeri”.

TELEKOM ROMANIA si LEO BURNETT: Un altfel de social media, cu swap de vloggeri și filter bubble

La baza campaniei a stat efectul de filter bubble', care se creează în social media. S-a observat că algoritmii canalelor de social media analizează istoricul căutărilor și preferințelor noastre, furnizându-ne, pe baza acestora, continut similar. În timp, acest tip de comportament ne întărește anumite idei în defavoarea altora, împiedicându-ne să ne formăm o opinie obiectivă asupra lucrurilor. Acest fenomen este cu atât mai pregnant în rândul tinerilor adolescenți care au ca sursă principală de informare Social Media, YouTube în detrimentul canalelor media clasice (TV, print).

Odată cu lansarea ofertei Video Nelimitat', Telekom Romania si Leo Burnett au avut oportunitatea perfectă de a sparge aceast filter bubble', prin implicarea vloggerilor și a audiențelor acestora.

În urma unei analize consistente de date în ceea ce privește audiențele celor mai influenți vloggeri, au fost identificați cei cu audiențe diferite, cu opinii și preferințe la poli opuși. După care, pentru o zi, Leo Burnett și Telekom au facilitat un schimb între aceștia, fiecare având astfel posibilitatea de a se exprima liber pe canalul de YouTube al unui vlogger complet diferit.

Acest schimb neașteptat de vloggeri a expus audiențele fiecăruia dintre ei la un tip de continut nou, care a provocat fanii să iasă din norma cu care erau obișnuiți, și astfel să fie mai deschiși către opinii și vizuni diferite.

Victor Stroe, Associate Director & Head of Strategy, Leo Burnett Bucharest: Pentru Leo Burnett, big data este un focus clar in incercarea de a veni cu un produs creativ care sa porneasca din insighturi oferite de cifre. Filter bubble este o problema creata de algoritmii din social media, iar solutia a trebuit sa vina evident tot din aceasta zona.'

Ruxandra Rau, Director Brand & Communication Strategy, Telekom Romania: Oferta de video nelimitat la cartela Telekom a deschis tinerilor noi oportunitati de comunicare si entertainment. Am vrut ca promovarea acestei oferte sa aiba un obiectiv mai inalt decat simpla implicare sau viralizare. Am vrut sa incurajam „consumul responsabil de social media”, atragand atentia asupra acestui fenomen de filtrare, care ne poate afecta perceptiile si relatiile cu cei din jurul nostru. Odata constientizat, tine de fiecare dintre noi sa fim atenti si receptivi si fata de „ceilalti”, fiind deschisi implicit catre noi pareri si oportunitati.'

Campania realizată de Leo Burnett pentru Telekom Romania a acumulat astfel 5 milioane de vizualizări organice pe You Tube și 1,5 milioane de vizualizări organice pe Instagram, promovând în acest fel oferta Video Nelimitat' cu zero investiție media.
Swap de vloggeri' a înregistrat rezultate neașteptat de mari și în rândul vloggerilor, care și-au extins reach-ul prin expunerea la o audiență nouă și au dat naștere unui nou trend în materie de content video.

Iată câteva dintre swap-urile' campaniei:

Frații Munteanu la Noaptea Tarziu pe canal – 2,3 milioane views:

Noaptea Târziu la Munteni pe canal – 1 milion views:

Selly la Deliric – 211k views:

Deliric la Selly – 348k views:

Mikey H la Bogdan Teches – 155k views:

Echipe participante la proiect:

Telekom Romania: Ruxandra Rau – Director Brand & Communication Strategy; Oana Ioja – Expert Brand & Communication; Ana Maria Nitu – Social Media Specialist.

Leo Burnett Bucharest: Victor Stroe – Associate Director & Head of Strategy; Ali Bati – Creative Director; Mihai Lucanu – Brand Comms Director; Alin Marghidanu – Group Creative Director; Andreas Aron – Copywriter; Alin Badiu – Art Director; Maria Zvinca – Content Executive; Corina Bratu – Strategic Planner; Maria Ilea – Account Manager.

Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle