Te plângi că partenerul tău se poartă ca un copil? Cum încurajezi asta fără să-ți dai seama

Partenerul tău se poartă ca un copil, iar tu ai intrat față de el într-un rol matern. La ce comportamente, ale lui și ale tale, să fii atentă.

Te plângi că partenerul tău se poartă ca un copil? Cum încurajezi asta fără să-ți dai seama

Discuți despre asta cu colegii de serviciu, cu prietenele, poate te plângi și părinților tăi. Cu ai lui nu prea ai sorți de izbândă, că orice ai spune, ei îi țin partea. Ai obosit. Partenerul tău de cuplu se poartă ca un copil și nu exagerezi sau ai pretenții prea mari. Doar că fără să știi ai menținut dinamica nesănătoasă. Căci un adult cu un comportament infantil a fost favorizat de propriii părinți să ajungă în acest punct. Iar tu ai preluat rolul de mămică, ceea ce nu îl va ajuta nicicum.

Se așteaptă ca tu să fii acolo necondiționat

Relația de cuplu este un contract. Tu îmi dai – eu îți dau. Numai că un partener care se poartă ca un copil are pretenția să fie la primire și să ofere mai puțin către infim. Dorește ca tu să îi împlinești absolut toate nevoile, indiferent de modul în care el se poartă.

Este egoist

Poate că ai văzut la locurile de joacă certuri între copii pornite de la ceva aparent banal: nu vor să împartă o jucărie. Bărbatul infantil este egoist, este vorba despre el. Ce își dorește el, ce îi place lui, fără să țină cont și de dorințele tale sau fără să fie dispus să împartă ceva cu tine.

Nici nu te aude

Aici e mai degrabă un adolescent rebel. Vorbești cu el, îi explici cât se poate de clar dar își pierde răbdarea, iar atenția lui este cât se poate de limitată. Mai mult, uneori acționează intenționat împotriva ta. Sau zice ca tine, dar face ca el.

Nu își respectă promisiunile

Rareori te poți baza pe el. Ceea ce promite că va face nu se întâmplă, ori se întâmplă după ce tu îl bați la cap până când v-ați plictisit amândoi.

Nu are responsabilități

Curățenia în casă o faci mai mult tu, gestionarea banilor este în sarcina ta, la fel și rezolvarea oricărei probleme administrative (a unei reparații, schimbare de contract) sau plata facturilor. Fără să știi întreții chiar tu această stare de fapt. I-ai delegat de câteva ori o responsabilitate, ai văzut că nu s-a descurcat și ai ales să faci tu decât să te bazezi pe el. Doar că nu va deveni niciodată responsabil dacă nu îi dai voie.

Este legat de fusta ta

Precum un copilaș permanent atârnat de fusta mamei, așa și el nu tolerează momentele de solitudine. Ale tale. Că se simte foarte confortabil cu ale lui când alege să aibă activități singur. Dar dacă tu vrei să citești în altă cameră, să te uiți la un film, să ieși cu o prietenă se apasă butonul de panică ca și cum este respins.

Nu are nicio perspectivă de viitor

Este foarte util să trăiești în prezent, numai că partenerul care se poartă ca un copil se raportează exclusiv la momentul actual. Nu se gândește la impactul faptelor lui asupra viitorului apropiat, mediu sau îndepărtat. De exemplu își cheltuie tot salariul fără să ia în calcul că nu mai are deloc bani timp de două săptămâni. Se bazează că rezolvi tu problema. Sau conceptul de economii i se pare pentru oamenii bătrâni.

Citește și:
Te-ai despărțit recent? De ce să fii singură e una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face acum

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle