Te-ai despărțit recent? De ce să fii singură e una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face acum

Ce ai de făcut după ce te-ai despărțit? Să îți vindeci rănile și să ai grijă de tine în cel mai bun mod posibil.

Te-ai despărțit recent? De ce să fii singură e una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face acum

De curând te-ai despărțit. Altă dezamăgire, altă rană emoțională de bandajat. Știi că vei supraviețui, nu e prima dată când se întâmplă asta. Iar acum vrei să procedezi diferit. În trecut te refugiai în muncă, în mâncare, ieșeai la întâlniri pe bandă rulantă, erai nonstop prezentă pe aplicațiile de dating sau începeai imediat o nouă relație. Credeai că e varianta sănătoasă și o vreme funcționa. Dar o despărțire are timpul ei de procesare, iar prin acele opțiuni doar ocoleai o vreme suferința.

Lucrezi la relația cu tine

Trecând din relație în relație nu îți oferi timp cu tine, focusul e mereu pe altcineva și nu pe tine. Alegând să rămâi singură o perioadă post despărțire devii tu prioritară în viața ta și intri în contact cu ceea ce ai nevoie cu adevărat, și poți lucra la asta.

Înveți să te faci fericită singură

Un partener nu trebuie să fie unica sursă de satisfacție, de stare de bine. Căci dacă e așa trăiești într-o continuă nemulțumire până începi o nouă relație. Solitudinea după despărțire îți permite să dezvolți noi modalități de a te face fericită, astfel încât atunci când apare un bărbat el doar să fie un plus în viața ta deja foarte frumos colorată.

Echilibru între vieți

Poate că înainte erai concentrată foarte mult pe viața familială. Sau tocmai pentru că lucrurile nu mergeau grozav evadai în serviciu și îți petreceai cea mai mare parte a timpului muncind. După ce te-ai despărțit poți face reglajul necesar între viața familială, profesională și personală (hobby-uri, ce îți aduce bucurie), pentru a regăsi echilibrul pierdut și atât de util.

Cultivi relații

Cuplul te-a extras din celelalte relații semnificative, cu părinții sau prietenii? Ori ai avut un partener care intenționat te-a izolat de oamenii dragi ție? E timpul să îți hrănești aceste relații și să construiești unele noi. Dacă ești singură fără un partener nu înseamnă că ești singură total. Sunt o mulțime de activități care permit extinderea cercului social, fără ca ținta să fie găsirea unui bărbat eligibil.

Te confrunți cu teama

Cum poți învinge monștrii de sub pat sau din dulap? Confruntându-te cu ei. Dacă urăști singurătatea și mereu ai evitat-o, acum poți să pui la pământ această teamă alegând în mod conștient să rămâi singură, nu să te legi de primul bărbat care apare. Să îți dovedești că poți face față și în final nu e atât de rău.

Beneficiile solitudinii

Timpul tău cu tine, solitudinea sau intimitatea personală e câteodată un răsfăț. Să te uiți la ce filme vrei și când vrei, să îți faci programul așa cum ai chef, să stai în cadă până se creponează degetele, să faci sport în ritmul tău, să îți rearanjezi casa după bunul plac. Ai o mult mai multă libertate de gestionare și împărțire a timpului.

Citește și:
În ce moduri felul în care arată casa ta reflectă haosul interior și din relațiile amoroase

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle