Presedintele Klaus Iohannis se pronunta cu privire la referendumul pentru definirea familiei in Constitutie

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca este de acord cu organizarea unui referedum pentru modificarea definitiei familiei din Constitutie.

Presedintele Klaus Iohannis se pronunta cu privire la referendumul pentru definirea familiei in Constitutie

In contextul in care majoritatea partidelor politice din Romania si-au aratat sustinerea pentru initiativa Coalitiei pentru Familie, presedintele Klaus Iohannis a declarat: „daca toate partidele doresc sa fie de partea Coalitiei pentru familie, inseamna ca acolo se promoveaza cel mai bine toleranta.” (citat de www.romaniatv.net)

Remarca ironica a Presedintelui Iohannis face referire la ceea el insusi a declarat, atunci cand a fost presat sa se pozitioneze fie in acord cu initiativa Coalitiei, fie impotriva ei, si anume ca toti trebuie sa fim mai toleranti cu cei din jurul nostru.

Citeste si:
Presedintele Klaus Iohannis indeamna la acceptare in cazul casatoriilor gay

Presedintele Klaus Iohannis a mai declarat ca pacea sociala nu va putea fi niciodata obtinuta printr-un vot de tipul referendumului, ci prin toleranta si acceptare.

„Sigur se poate supune orice la vot, putem sa mergem, stampilam si obtinem un rezultat, insa ceea ce niciodata nu se poate obtine prin vot este pacea sociala. Pacea sociala se poate obtine numai prin compromis, care trebuie facut intre politicieni, intre politic si societate, intre societate si biserica, intre diferitele grupuri din societate. Niciodata pacea sociala nu poate sa fie rezultatul unui vot de tip referendum, ci poate sa fie doar rezultatul unei abordari mature din partea tuturor actorilor importanti din societate. Orice incercare de a impinge echilibrul intr-o parte sau in alta nu rezulta decat intr-o multime de perdanti. De obicei pierd toti, daca pacea sociala in tara se rupe nu exista nici un castigator, exista numai perdanti, din acest motiv am spus ca este foarte important sa fim toleranti.” (citat de www.romaniatv.net)

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle