Pregatita pentru dragoste?

Ideea de a face dragoste cu partenerul tau te adoarme in loc sa te umple de energie? ELLE a aflat cum poate fi reaprinsa flacara pasiunii.

Pregatita pentru dragoste?

Cind ai simtit ultima oara ca trupul iti ia foc, degetele se crispeaza, mintea iti explo­deaza si se cutremura pa­mintul? Inca mai sint oarece sanse sa-ti amintesti – a fost probabil atunci cind ti-ai cunoscut partenerul… Insa, din pacate, asta a fost acum trei ani sau, poate, mai mult. Daca viata ta sexuala poate fi astazi mai bine caracterizata printr-un cascat decit prin cuvintul „trasnet, afla ca nu esti singura.

Conform, celui mai mare sondaj interactiv, Planet Project, numai 59% dintre cuplurile casatorite sint satisfacute de viata lor sexuala. Daca aceasta vi se pare deprimant, cititi urmatoarea constatare: lucrurile stau si mai prost pentru cei fara relatii stabile, numai 37% fiind fericiti de ceea ce se intimpla in asternuturile lor. 380.000 de persoane din 225 de tari de pe glob nu se pot insela!

Puteti sa-i spuneti cum doriti, puteti spu­ne ca barbatii sint Yang, sint de pe Marte si ca gindesc cu capul, in timp ce femeile sint Yin, de pe Venus si gindesc cu inima. Diferentele dintre noi sint clare si platim cu totii pretul de a infrunta o viata sexuala care scirtiie. „Haideti sa recunoastem, declara Diane McCann, instructor motivational care conduce cursurile de evolutie personala si sex tantric, „sexul, asa cum il cunoastem noi, este in fond plictisitor dupa o vreme. Si, cind te imaginezi facind asta, cu aceeasi persoana, 20 de ani…

La naiba, si daca te gindesti doar la un an, cu aceeasi persoana mereu, sen­za­tia seamana cu cea pe care o ai inainte sa speli vasele! Poate ca ceea ce trebuie sa schimbi nu este barbatul, ci atitudinea ta fata de sex. Pentru cei neinitiati, expertii sugereaza ca ar fi in folosul lor sa nu se mai gindeas­ca la sex ca la un act fizic ce implica un schimb de fluide pentru a se termina cu atingerea orgasmului, marele si unicul scop final.

„Daca tot ceea ce vrei inseamna numai cele doua secunde de placere si re­la­xare, ai putea folosi cu succes si un vibrator, comenteaza sarcastic Diane. „Aici este vorba despre legatura dintre spirite, de aceea vom lucra la dezvol­tarea inteli­gentei emotionale pentru a avea parte de o viata sexuala mai buna. „Cea mai potrivita cale pentru a evita o relatie plictisitoare este aceea de a nu fi o persoana plictisitoare, spune Ellen Kried­man, care a scris doua carti de psihologie populara, Light His Fire si Light Her Fire, carti care invata barbatii si femeile cum sa se conecteze reciproc, psihic si emo­tional.

Jennifer Lee, conducatoarea cursurilor de sexualitate taoista: „Studentii care vin la mine sint la inceput interesati de cum isi pot prelungi erectia, in timp ce studentele vor sa faca exercitii care sa le strimteze vaginul. Insa, dupa ce iau parte la intre­gul program, ei descopera ca exista o dimensiune importanta a relatiei sexuale, dincolo de partea fizica. Trebuie sa-ti echi­li­brezi emotiile si sa aduci armonie in sistem. Cu alte cuvinte, sa pierzi cinci kilograme, sa-ti pui o lenjerie sexy sau sa inveti sa dansezi la bara, toate acestea nu vor aduce nimic in plus vietii tale se­xuale daca nu pui si suflet.

Inima pentru inima

Desigur, nu ne ajuta cu nimic daca cei mai multi dintre noi am aflat despre barza, pasarele si albinute din casete porno, din copia xerox dupa Playboy pe care ai gasit-o sub patul fratelui tau, sau ascultind ce spune prietena care le stie pe toate (se pare ca orice fata are asa ceva). Cel mai probabil rezultat este ca fiecare tipat, arcuire de spate si geamat sint mult exagerate, daca nu cumva total false. In plus, spune Diane, „femeile tind sa creada ca barbatii cu­nosc toate raspunsurile, pentru ca barbatii vorbesc despre sex tot timpul. Insa acestia invata din aceleasi surse nesigure ca si femeile, deci nu prea au motive sa stie ceva in plus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle