Plângere penală pentru corupere de minori pe numele lui Alexandru Cumpănașu

O plângere penală pentru corupere de minori pe numele lui Alexandru Cumpănașu a fost depusă la Secția 16 de Poliție de mama unei tinere.

elle Editorial de ELLE.ro

O plângere penală pe numele lui Alexandru Cumpănașu a fost depusă ieri la Secția 16 de Poliție de mama unei tinere care îl acuză pe acesta că ar fi sedus-o pe fată în perioada în care aceasta era minoră. Cumpănașu, care a cunoscut un val de popularitate în urma crimelor de la Caracal, când a apărut intens în spațiul public vorbind din postura de unchi al uneia dintre victime, Alexandra Măceșanu, a devenit un personaj extrem de controversat, iar recent face subiectul unui scandal mediatic provocat de prezența sa pe rețeaua TikTok. Acolo, Cumpănașu se prezintă utilizatorilor drept „Profu Online” și instigă elevii la nerespectarea regulilor impuse de cursurile online.

Această plângere penală împotriva lui Alexandru Cumpănașu vine pe fondul altor anchete care îl vizează. Cu două zile în urmă, procurorii au deschis un dosar penal pentru incitare la ură, vizând activitatea lui Cumpănașu de pe TikTok, unde este urmărit de peste 500.000 de persoane. Și Corpul de Control al Ministerului de Interne a fost trimis la Jandarmeria Română, pentru a cerceta felul în care a ajuns Alexandru Cumpănașu să beneficieze, în 2019, de protecția statului român.

Actuala plângere penală arată că Alexandru Cumpănașu ar fi sedus o minoră, după ce în spațiul public au apărut înregistrări în care acesta îi declară fetei că o iubește. Înregistrarea a fost făcută publică de Rise Project, care l-a și contactat pe Cumpănașu să ceară explicații. Acesta a declarat pentru Rise Project că înregistrarea respectivă ar fi fost pusă la cale de el alături de mama fetei, pentru a identifica grupări infracționale care ar fi amenințat-o pe fată.

„Discuția a fost realizată în contextul hărțuirii și amenințării cu traficul de persoane a B.A. Această fată a fost foarte activă pe rețelele sociale, este o fată cu rezultate foarte bune la învățătură, dar a fost atât de implicată și de afectată de ceea ce s-a întâmplat cu cazul Alexandrei.”, a explicat Alexandru Cumpănașu.

Această plângere penală se alătură și cercetărilor MAI, care vrea să afle cum Alexandru Cumpănașu a beneficiat, în 2019, în perioada în care era și candidat la președinție, de gardă de corp și mașină de protocol. Acesta a primit protecție când, după cazul Caracal, s-a plâns că ar fi primit amenințări. Oficial, anunță Digi24, nu au existat anchete penale deschise în legătură cu aceste amenințări.

Citește și:
Haos la Washington: suporterii lui Trump au luat cu asalt clădirea Congresului

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle