Peste 10 000 de oameni au vizitat Romanian Design Week în primele zile

Primul weekend din cadrul Romanian Design Week a însemnat peste 10.000 de vizitatori și peste 40 de conferințe, workshop-uri sau expoziții.

Inaugurarea expoziției centrale de la Hanul Gabroveni a avut loc vineri seară, pe 15 mai. O dată cu lucrările celor 130 de designeri români, au putut fi vizitate și expozițiile din cadrul circuitului olandez, precum Dutch Design Awards Exhibition și instalația live Arhitectura textilelor susținută de arhitectele Freyke Hartemink și Aura Luz Melis. Acesta a fost completat și de expoziția Neverending Story by Sorin Bechira Cameleo.ro de la Grand Cafe Van Gogh și de meniul special Romanian Design Week de la restaurantul The Artist. Urmează să aibă loc Studioul temporar Design Thinkers și Povestea Lânii noetsj.

Printre cele mai importante evenimente care au avut loc deja se numără: expoziția susținută de Meșteshukar Butiq și Glimpt Studio – Designul modern întâlnește meșteșugul traditional, expoziția Second Time – dedicată obiectelor de design interior recondiționate și reinterpretate, semnată de Laszlo Forray și Raluca Ghideanu, expoziția Instalart/Obiect/003. Inspired by BASF – Expoziție de 7 stele – în care Marcel Klamer este prezentat de către 6 minți creative: Dorin Ștefan, Mario Kuibuș, Robert Marin, Corvin Cristian, Mihai Popescu și Stefan Barutcieff sau expoziția Tendințe emergente în designul scandinav al cărei curator este designerul suedez Petra Lilj.

In plus, Romanian Design Week gazduieste o retrospectiva a celor mai importante editoriale fashion din cadrul revistei ELLE, iar o parte a echipei de moda, Domnica Margescu si Maurice Munteanu, au fost curatori pe moda.

Programul întreg Romanian Design Week poate fi vizualizat pe site, institute.ro, sau în aplicația mobile Romanian Design Week.

Soundtrack-ul ediției 2015 RDW este semnat de Summer Well. Playlist-ul din expoziția centrală poate fi ascultat și online, prin Deezer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle