(P) Frumoasa, nebuna, formidabila, vibranta Malta!

(P) Frumoasa, nebuna, formidabila, vibranta Malta!

Când o cauți pe hartă și găsești punctele mici din Marea Mediterană, primul gând care îți vine în minte este 'dacă n-am ce face acolo, dacă e cel mai plictisitor loc…?'. Ei bine, ia-ți gândul de la ideea asta, pentru că Malta ți se va strecura în inimă de la primul pas pe aeroport și, o dată ce ți se va dezvălui, te va face să te îndrăgostești de ea.

Dacă atunci când spui Malta nu știi foarte clar unde se află, clarificăm lucrurile din prima. Micul arhipelag, format din șase insule se află în Sudul Siciliei, în Marea Mediterană. Malta este o țară independentă, dar dominația britanică din trecut și-a lăsat amprenta cel puțin asupra a două lucruri: mersul cu mașina pe partea stângă a drumului și limba engleză, pe care o vorbește toată lumea, alături de malteză, o combinație interesantă între italiană și arabă. Moneda de schimb este însă euro, nu lira sterlină, țara fiind parte din Uniunea Europeană, așa încât poți călători acolo și cu buletinul.

Timpul zboară repede dacă mergi acolo cu Air Malta, prin Malta Travel, așa că vei pune piciuoarul pe insulă după doar două ore și jumătate de la decolarea de pe Otopeni. Apoi te poți bucura în voie de spectacolul maltez.

'O vacanță de șapte nopti, cu mic dejun la Hotel Santana 4*, transport cu avionul, cu bagaj de calăkg 20 , spre exemplu, costă de la 399 de euro/ persoană, sau de la 693 euro/persoana pentu o ofert de All inclusive la Hotel Seashelle Resort Suncrest 4* pentru plecările din 28 iunie si 5,12,19 si 26 iulie', a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agenției Malta Travel și al malta.ro, adăugând că agenția pregătește permanent și oferte speciale pentru pensionari, sau pentru familiile cu copii. Cât despre ce poți face în acestă insulă, nu ai de ce să-ți faci probleme! Iată doar o parte din destinațiile de bifat în locul supranumit 'Insula de miere':

Arhitectura

Dacă îți place arhitectura, Malta te va face să-ți pierzi mintea. Ți se va părea ba că ești în Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, ba că ești în Europa sau în America de Sud. Peste tot însă, balcoanele sunt detalile care fac diferența și care sunt altfel decât în orice alt loc.

Frumusețea naturală incredibilă

La acest capitol, Malta este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă. Chiar dacă Fereastra Albastră din Gozo s-a prăbușit la începutul anului trecut, din cauza unei furtuni pe mare, au rămas Grota Albastră, Laguna Albastră, dealurile ca mierea și peisajele de poveste pe care le poți vedea în orice direcție ai privi.

Charm-ul retro

În Valletta, dar și în alte orașe de pe insulă vei avea senzația că nimic nu s-a schimbat din 1950 încoace, pentru că începând cu clădirile și continuând cu ospitalitatea malteză, totul este perfect conservat. Te poți plimba pe străzi, poți bea un cocktail retro și poți vedea fotografii amuzante din timpul celui de-Al doilea Război Mondial.Orașele anticeDacă ești în Malta trebuie să vezi Mdina, un oraș stralucitor, tăcut, fortificat, mai vechi decât Valletta, care îmbracă practic un deal.  Locul este o mină de aur pentru cei care vor să facă fotografii unice.Bisericile incredibileMalta găzduiește 365 de biserici – fiecare dintre ele decorată astfel încât să nu mai existe nici un centimetru de spațiu liber! Cea mai renumită este Catedrala Sf. Ioan din Valletta, locul unde Papa ține  Liturghia când vine în Malta. Aur peste aur, sculpturi nesfârșite, cea mai faimoasă pictură a lui Caravaggio, înconjurate de statui și sculpturi în marmură realizate cu măiestrie pentru cavalerii vremurilor trecute. PanorameleExistă atât de multe locuri care oferă panorame incredibile, încât e greu să alegi unul din ele. Preferatul turiștilor este, conform consultanților www.malta.ro, Grădinile Barakka din Valletta, cu vedere spre Marele Harbour și alte trei orașe.IstoriaIstoria malteză este fascinantă cu adevărat! De la războiul lui Jean de Valette până la exilul lui Caravaggio, sau la faptul că există temple în Malta mai vechi decât piramidele egiptene, istoria malteză nu are cum să te plictisească. Poate tocmai de aceea au fost filmate aici, de-a lungul timpului, pelicule precum Games of Trones, Gladiatorul sau Troia.

O vacanṭă ȋn Malta nu este completă fără o ieṣire la Festa, acea sărbătoare a artificiilor ȋn care se implică ȋntreaga comunitate din orășelul care tocmai ȋṣi sărbătoreṣte sfȃntul  patron protector. Casele ṣi străzile sunt decorate ȋn culorii vii, bisericile ṣi catedralele sunt acoperite de zeci de mii de luminiṭe multicolore, străzile sunt pline de oameni ieṣiṭi la petrecere, au loc ṣi defilări cu fanfară, ce contează însă cel mai mult este spectacolul pirotehnic unic ȋn lume, cu focuri de artificii de la sol, organizate sub formă de întrecere pe străduṭele dealtfel liniṣtite.

Mai multe informatii pe www.malta.ro sau la sediul firmei din str. Pitar Mos 23 , telefon 0722626903

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle