Oameni periculoși de care trebuie să te ferești. Evită să legi cu ei o prietenie sau să ai o relație de cuplu

Există anumite tipologii de oameni periculoși care nu au ce căuta în viața ta. Impactul lor este preponderent negativ oricâte explicații le găsești.

Oameni periculoși de care trebuie să te ferești. Evită să legi cu ei o prietenie sau să ai o relație de cuplu

Ai vrea să crezi că toată lumea este bună și le dai șanse tuturor. Dar există și oameni periculoși pe care e indicat să îi ocolești sau cu care să reduci semnificativ interacțiunile atunci când nu ai de ales. Pentru că da, ei pot fi colegi de serviciu, membrii ai familiei sau partenerii unor prieteni vechi. Până la urmă acest comportament ține de autoprotecție, și iată de ce.

Negativiștii

Simți efectiv cum extrag energia pozitivă din tine. Când vorbești cu ei parcă ai o piatră de moară pe piept. Văd totul în negru, totul este o potențială catastrofă, nu te încurajează cu nimic, mai degrabă îți taie aripile încât și tu ajungi temătoare și te întrebi la fiecare pas dacă este bine ceea ce faci.

Narcisiștii

Desigur ei se pricep cel mai bine la absolut orice. Tu nu știi nimic, nu ești în stare de nimic. Te critică, te umilesc, te devalorizează cu fiecare ocazie. Doresc să fie mereu în centrul atenției și metaforic vorbind calcă pe cadavre pentru a-și atinge scopurile. Nu cunosc empatia, le pasă numai de propria persoană, mint și manipulează cu ușurință.

Perfecționiștii

Adaugă o presiune enormă prin standardele extrem de înalte pe care le impun sau le cer. Te fac să te simți că niciodată nu ești de ajuns, nu faci nimic bine, nu vei ajunge niciodată la nivelul lor iluzoriu de perfecțiune.

Bârfitorii

Ei nu doar că analizează și comentează pe toată lumea, dar și țes intrigi complexe în care ești prinsă fără vina ta. De la un singur amănunt creează o poveste ce nu mai are nicio legătură cu realitatea și poartă vorba în toate direcțiile pornind conflicte inutile. 

Cei de fațadă

Când vă întâlniți parcă sunteți cei mai buni prieteni. Se poartă frumos, sunt carismatici, tot insistă să vă mai vedeți, să țineți legătura, ca și cum regretă teribil lipsa apropierii. Fac diverse promisiuni că te ajută cu anumite lucruri, dar totul e o vorbă-n vânt. După întâlnirea întâmplătoare, circumstanțială, dispar cu totul și dacă îi cauți tu nici nu îți răspund la telefon sau continuă amăgirea.

Falșii

Dacă îi privești simți cum te cuprinde invidia. Pe hârtie totul este absolut perfect. Cariera perfectă, familia perfectă, atitudinea perfectă, zici că trăiesc o viață și într-o lume de basm. Și au depus efort serios pentru a crea această imagine. Nu doar pentru a-i convinge pe ceilalți, ci mai ales pe ei. Oricum pentru ei aparențele sunt totul. Nu devin vulnerabili, nu se conectează emoțional cu tine, relaționarea este superficială. Și se hrănesc din greutățile și problemele altora pentru a sublinia cât de bine sunt ei.

Dramaticii

Când interacționezi cu ei ai senzația că ai ajuns la o piesă de teatru. Pe lângă ținuta intens colorată sau haine mixate până la abuzul vizual, sunt extrem de vocali și fac din absolut orice o dramă. Totul e despre ei, o conspirație nu îi lasă să fie fericiți, lumea le este potrivnică, parcă ai plecat cu circul după tine sau l-ai întâlnit pe drum. Fiind așa explozivi și conflictele se țin lanț.

Citește și:
Partenerul tău este foarte suspicios? Pași simpli să îi câștigi încrederea

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle