O carte pe saptamana: Scorpia – Anne Tyler (Editura Humanitas Fiction)

Kate Battista este fiica moderna si independenta a unui om de stiinta pentru care cercetarea de laborator vine pe primul plan, inaintea vietii de familie.

O carte pe saptamana: Scorpia – Anne Tyler (Editura Humanitas Fiction)

Kate a trebuit sa renunte la studii pentru a prelua treburile casei dupa moartea mamei sale, inclusiv cresterea si educarea lui Bunny, o adolescenta superficiala care o sicaneaza mereu pe sora ei mai mare. In plus, Kate lucreaza la o gradinita si nu e nici pe departe multumita de locul ei in lume.

Curand intra in scena Piotr, sclipitorul asistent al doctorului Battista, care e pe punctul de a fi deportat, si Kate se trezeste ca ajunge un simplu pion in planul celor doi de a impiedica plecarea tanarului.

Cum va putea Piotr s-o imblanzeasca pe furioasa Kate? Raspunsul e tot atat de original si amuzant precum insusi personajul feminin. (Romanul Scorpia face parte din proiectul Hogarth Shakespeare, demarat in 2015 in Marea Britanie, la 400 de ani de la moartea marelui Will si preluat deja de edituri din peste 28 de tari.

Lansata la initiativa editurii britanice Hogarth, seria Hogarth Shakespeare propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de catre unii dintre cei mai bine cotati scriitori actuali, care le reimagineaza pentru secolul XXI).

Citeste si:
O carte pe saptamana: Noaptea de foc – Eric-Emmanuel Schmitt (Editura Humanitas)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle