O carte pe saptamana: Marele Gorski – Vesna Goldsworthy (Editura Humanitas Fiction)

Actiunea din romanul Vesnei Goldsworthy, stramutata in Londra secolului XXI, nu este cu nimic mai putin spectaculoasa sau mai putin efervescenta decat cea a Marelui Gatsby din epoca jazz-ului.

O carte pe saptamana: Marele Gorski – Vesna Goldsworthy (Editura Humanitas Fiction)

Intr-o dupa-amiaza londoneza ploioasa, in vechiul cartier Chelsea, un oligarh rus fermecator, Gorsky, intra intr-o librarie modesta si ofera pentru reamenajarea ei o prima transa dintr-o suma uriasa de bani, pentru care Nikola, librarul plictisit, dar cu o minte si o cultura stralucite, trebuie sa-i alcatuiasca oligarhului o biblioteca personala impresionanta. Aceasta va fi instalata in casa de dimensiunile unui palat pe care Gorsky se intampla sa o reconstruiasca chiar langa modesta locuinta a librarului.

Gorsky ii cere lui Nikola sa adune o colectie plina de gust de titluri din literatura rusa, pe care intentioneaza sa o ofere marii sale iubiri de altadata, Natalia, regasita la Londra.

Pasiunea oligarhului pentru frumoasa acum maritata cu un englez e mai mare chiar decat averea sa inestimabila, iar Nikola se va trezi tarat el insusi intr-o lume a opulentei, lacomiei, sexului si crimei, in timp ce incearca sa-l ajute pe Gorsky sa-si recapete dragostea pierduta.

Autoarea acestui roman captivant, publicat in urma cu doi ani si devenit bestseller, Vesna Goldsworthy, s-a nascut la Belgrad in 1961, unde a locuit pana in 1986, cand s-a casatorit cu un diplomat britanic si s-a stabilit la Londra. Aici a lucrat mai intai la BBC World Service, apoi a imbratisat cariera academica.

Citeste si:
O carte pe saptamana: T2 Trainspotting – Irvine Welsh (Editura Polirom)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle