Nunta in Las Vegas

O nunta in Sin City ar putea parea, in ochii conservatorilor, ca desprinsa dintr-un film „low budget” pentru adolescenti, in timp ce pentru nonconformisti ramine prima si ultima optiune. Cintecul de sirena al sutelor de Elvisi nemuritori nu iarta insa pe nimeni...

Nunta in Las Vegas

Betty Grable si Henry James, Paul Newman si Joanne Woodward, Mia Farrow si Frank Sinatra, Jane Fonda si Roger Vadim, Elvis Presley si Priscilla Anne Beaulieu – sa ne prefacem ca am uitat de Britney Spears cu al ei „Mr. Right… Now” –, toti se regasesc pe lista celor care au spus „I do!” intr-o capela din Las Vegas.

Urmarind tendinta acestei traditii matrimoniale, am sugera un avertisment: o nunta aici este fie scandalos de rafinata, fie induiosator de ridicola. Drept dovada stau cei peste 120.000 de indragostiti ce fac, anual, schimb de juraminte „pentru totdeauna si inca o zi”, in fracuri si rochii inchiriate sau in costumatii inspirate din Star Trek, in toiul noptii ori dupa micul dejun.

In anul 1967, la virsta de 32 de ani, Elvis Presley se insura cu ochii albastri ai Priscillei Anne Beaulieu. Certificatul de casatorie fusese obtinut dupa miezul noptii, iar ceremonia incepea la ora 9 dimineata, pentru a lua sfirsit, foarte discret, opt minute mai tirziu. In compania citorva rude si prieteni apropiati, a urmat petrecerea clasica la cazino, in susurul bulelor de sampanie. Acesta avea sa ramina, cu mici variatiuni, tiparul unei nunti in capitala mondiala a casatoriilor-instant, rapide si eficiente ca prima cafea fierbinte a zilei.

O intrebare fireasca: de unde vine mirajul acestui loc? Infiintat in anul 1905, devine cel mai popular oras al statului Nevada, gratie cazinourilor si jocurilor de noroc, hotelurilor de lux si vietii de noapte, ajungind sa fie supranumit Sin City. Inainte de toate, ramine renumit pentru nenumaratele sale capele, toata aceasta „industrie” a juramintelor fiind incurajata de faptul ca nu este necesara rezidenta in oras pentru a deveni aici „sot si sotie”. Mai mult, pentru indragostitii din toata lumea nu exista perioade de asteptare – eliberarea certificatelor de casatorie este foarte rapida, contra sumei de 55 de dolari –, nici obligativitatea testelor de singe, fiind nevoie doar de un pasaport valabil sau un permis de conducere, de certificatul de nastere, citeva sute de dolari si doua verighete.

Daca Las Vegas-ul vi se pare o varianta pentru „ziua cea mare”, trebuie sa va asigurati insa care sint actele aditionale de care aveti nevoie pentru ca statutul marital sa va fie recunoscut si acasa. Sigur nu va doriti ca totul sa ramina doar o aventura turis­tica! Capitala mondiala a casatoriilor se afla si in topul destinatiilor „exotice” pentru luna de miere, desi aici nu veti avea parte nici de liniste, nici de singuratati romantice in doi.

Pentru americani, ceea ce europenilor in general li s-ar putea parea de o extravaganta cam desantata, o nunta in Sin City face parte deja din cultura populara – aproape oricine cunoaste pe cineva care stie pe cineva… Australienii, englezii, francezii, germanii si, mai nou, asiaticii alcatuiesc topul celor care se ingramadesc sa se plimbe cu limuzina hotelului de colo-colo, sau cu gondola si iahtul pe Lake Las Vegas, nu fara sa declame, printe altele, „I do!”.

De jumatate de secol, una dintre marcile-simbol ale acestui oras somnambulic este Capela Graceland. Se prea poate ca locul sa va fie cunoscut din filme precum Fear and Loathing in Las Vegas, cu Johnny Depp, sau When Fools Rush In, cu Salma Hayek si Matthew Parry. Graceland Chapel este prima care a dat startul faimoaselor ceremonii, cit se poate de serioase si emotionante, fara adierea de penibil care s-a strecurat mai ales in ultimele decenii; in realitate, Las Vegas nu a insemnat dintotdeauna Elvisi costumati parodic, bintuind cazinourile si capelele in cautare de fani creduli, plini de bani si fantezii.

Graceland Chapel a facut istorie mai ales datorita celebritatilor care si-au ales acest loc pentru a face schimb de juraminte, dar si serviciilor complete de nunta, de la flori proaspete si aranjamente incredibile din matase, la inregistrari video, fotografii si transport cu limuzina – detalii in jurul carora se invirt toate obsesiile de perfectiune ale mireselor de pretutindeni. La toate acestea se adauga, cum altfel, un Elvis cit de cit credibil, cintind pina la lacrimi „Love Me Tender”…

Dana Balan

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle