Nu te izola. De ce întâlnirile și conectarea cu prietenii sunt benefice pentru relația de cuplu

Când intri într-o relație de cuplu ai tendința de a uita de prietenii tăi? Cultivă-ți legătura cu ei, căci câștigurile sunt imense și în cuplu.

Nu te izola. De ce întâlnirile și conectarea cu prietenii sunt benefice pentru relația de cuplu

Îți spui că ai prea multe responsabilități și timp foarte limitat. Așa că întâlnirile cu prietenii tăi sunt primele tăiate de pe listă. Și ajungi să ai grijă de acea parte din viața ta care se rezumă la serviciu, de cea care include familia, relația de cuplu, însă viața personală este ignorată cu desăvârșire. Acest dezechilibru între cele trei vieți se traduce prin fustrare, nefericire și pericolul identificării cu rolurile pe care le deții în viața profesională și familială. Iar ceea ce te definește cu adevărat pe tine intră în viața personală. Mai mult, menținerea conexiunii cu prietenii are impact pozitiv și în cuplu.

Tribul tău

Nu vei fi ferită de momente când te vei simți singură, neajutorată, chiar dacă ești în cuplu. Prietenii tăi constituie, dacă nu familia aleasă, tribul în care ai decis că vrei să te integrezi și cu care ai un istoric îndelungat. Ceea ce îți dă sentimentul de apartenență, optimism, energie, curaj. 

O altă părere

Discutăm despre niște oameni cu care te cunoști de ani de zile, cu care ai trecut prin tot felul de evenimente. Așadar timpul și încercările diverse au construit sentimentul de încredere. Te știu extrem de bine, au văzut care a fost parcursul tău de-a lungul anilor, unde ai evoluat, unde ai stagnat. Te îndrepți către ei ori de câte ori vrei să abordezi un subiect important, inclusiv despre partenerul tău de cuplu.

Te ventilezi

Ceva te-a supărat și discuți cu prietena cea mai bună, ori faci o conferință cu prietenele. În felul acesta te descarci, consumi o parte din furie sau pe toată. Așa că atunci când ajungi să discuți cu partenerul tău de cuplu o poți face dintr-o poziție mai puțin intensă emoțional, ceea ce înseamnă o comunicare mai rațională, mai sănătoasă.

Sistemul de suport

Prietenii constituie un veritabil sistem de suport social și emoțional. Nu ți s-a întâmplat să rămâi fără job și să se mobilizeze cu toții? Să îți trimită cv-ul în compania lor, să te pună în contact cu diverse cunoștințe care te-ar putea ajuta? La fiecare despărțire sau ceartă serioasă nu erau alături de tine? Iar exemplele sunt nelimitate…

Îți reamintești cine ești

Prietenii te respectă, te admiră, te complimentează, îți scot în evidență părțile bune de care poate uneori uiți. Sunt o oglindă care îți reamintește cât ești de valoroasă, de pricepută, pe ce calități te poți baza. Și reîncepi să strălucești, lucru care nu trece neobservat de partenerul tău.

Citește și:
Nu-ți mai controlezi crizele de furie? Pași să faci față într-un conflict cu partenerul tău

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle