„November has come” cu și mai mare dor de spectacol

Venirea lui Noiembrie ne face să ne gândim că sărbătorile sînt aproape sau că vine Black Friday.

„November has come” cu și mai mare dor de spectacol

Agenda culturală este ca un fel de pom de crăciun, plină de surprize și foarte generoasă. E adevărat că, în sălile de spectacol locurile sînt mult mai restricționate, unele instituții preferând să nu-și mai anunțe programul nici măcar pe întreaga lună, dar, chiar și așa, există suficiente motive să sperăm. Cu mențiunea de verifica întotdeauna condițiile impuse de autorități înainte de achiziționarea biletelor, iată câteva idei de a te bucura de binefacerile artei.

06- 14 – Festivalul Național de Teatru -FNT31- Ediție Online.

În mod cert, cel mai important eveniment al lunii, de obicei cu desfășurare în octombrie. Accesul va fi gratuit, online pe site-ul festivalului www.fnt.ro, va avea și transmisii exclusive audio-video – TVR și radio). Unele producții vor fi doar livestreaming, dar majoritatea va avea acces 48 de ore.

„Creația. Recreația. Re-creația” este conceptul acestui festival în care vor fi prezentate 38 de producții autohtone, cărora li se adaugă instalații performative și vizuale, respectiv producții străine. Toate amănuntele și programul se găsesc deja pe siteul festivalului.

Este de 31 de ediții un eveniment de neratat, cu atât mai puțin acum, când e, practic, accesibil întregului glob. Recomand cu atât mai mult cu cât, de-alungul anilor, prezentă fiind în sală, am desoperit montări ale teatrelor din provincie, pe care de altfel e greu de crezut că avem cum să le vedem, absolut sublime.

03 și 07, ora 19.00 Opera Națională Română Timișoara

În cadrul festivalului internațional „Timișoara Muzicală” la operă au loc două reprezentații de neratat pentru melomanii din întreaga țară. În 3 noiembrie, Trubadurul de Giuseppe Verdi îl are ca invitat în rolul Contele de Luna pe baritonul Bogdan Baciu, solistul Deutche Oper am Rhein; pe 7, în cadrul aceluiași festival, pentru Nabucco de G. Verdi vor fi prezenți doi invitați de marcă baritonul Șerban Vasile și soprana Dragana Radakovic.

04 și 05, ora 19.00 Ateneul Român – Filarmonica George Enescu

Dirijor Jonathan Berman, solist pianistul Daniel Ciobanu. În program, pe lângă binecunoscuta Simfonie nr.5, în si bemol major, D485 de Franz Schubert sînt două lucrări de pian răvășitoare și, în plus, interpretate de Ciobanu n-am dubii că spectatorii vor atinge cu climaxul. Gerald Finzi: Eclogue pentru pian și orchestră de coarde; Frédéric Chopin: Andante spianato și Marea poloneză, op.22

04, ora 19.00 – Sala radio – SONORO – THE MAKER AND THE LISTENER

Când spui SoNoRo poți să pui simplu punct, se autorecomandă, și arm ai fi de adăugat doar compozitorii care se vor auzi cu lucrări Enescu, Beethoven, Bridge.

17, ora 19.00 – Sala Radio – Orchestra Națională Radio

Dirijor Marijn Simons, Soliști Giampolo Bandini – chitară, Cesare Chiacchiaretta – bandoneon

O seară Astor Piazzola cum nu se poate mai frumoasă, din care nu va lipsi celebra și încântătoarea lucrare Anotimpurile.

Text: Dana Cristescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle