Noua optiune Apple iti poate salva viata

Apple si-a propus sa opreasca obiceiurile periculoase din timpul condusului printr-o optiune ce va fi disponibila o data cu versiunea iOS 11.

Noua optiune Apple iti poate salva viata

Fie ca trebuie sa raspunzi unui apel important, ca vrei neaparat sa verifici un mesaj sau doar vrei sa te pui la punct cu noutatile de pe Facebook sau Instagram in timp ce conduci, aceste tentatii nu vor mai fi o problema in curand, deoarece Apple propune cateva masuri bine intentionate pentru bunastarea traficului.

Conform CNN-ului, noul sistem de operare iOS 11 va oferi optiunea „Do Not Disturb While Driving', iar acesta va putea fi actualizat pe la finalul acestui an.

Noua optiune va functiona confrom unui sistem de detectare a telefonului mobil atunci cand este conectat la masina prin Bluetooth sau cablu, dar si daca proprietarul se afla intr-un vehicul in miscare, urmand sa blocheze orice notificare care vine de la mesaje, actualizari, mesaje de pe Tinder si jocuri.

Nu numai ca aceasta optiune va opri pasionatii de tehnologie din a-si verifica notificarile in timp ce conduc, dar si ecranul va fi blocat pentru a impiedica utilizatorii din a deschide aplicatiile.

Cu toate acestea, vor avea posibilitatea de a folosi aplicatii de navigare, precum Apple Maps si Google Maps, dar si Apple CarPlay.

„Atunci cand conduci, nu este necesar sa raspunzi la acest gen de mesaje. Noi credem ca aceasta optiune va fi un pas important pentru cresterea sigurantei in trafic', a declarat Craig Federighi, vicepresedinte senior al diviziei de software engineering pentru Apple.

Atunci cand veti selecta optiunea „Do Not Disturb While Driving' si veti primi mesaje de la un alt utilizator de iPhone, acesta va primi un mesaj automat, care va informa ca va aflati in spatele volanului si nu sunteti disponibil.

De asemenea, aceasta optiune va fi disponibila si pentru pasageri, dar poate fi dezactivata daca trebuie sa se focuzese pe unele activitati precum cele de DJ, pentru a da indicatii sau de a schimba postul de radio.

Siguranta primeaza.

Text: Alexandra Cristina Miu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle