Motive pentru care partenerul tău nu își cere niciodată scuze când a greșit față de tine

Te scoate din minți faptul că partenerul nu îți cere scuze, iar explicațiile sunt multiple. Iată-le și apoi le puteți verifica împreună.

Motive pentru care partenerul tău nu își cere niciodată scuze când a greșit față de tine

Nu își cere scuze și asta te deranjează îngrozitor. De câte ori faci tu o greșeală, spui ceva sau te comporți nepotrivit nu doar că îi zici sincer că îți pare rău, ci și demonstrezi clar asta prin acțiunile tale. Din partea lui… extrem de rar sau deloc, ceea ce e dezamăgitor. Evident apar semnele de întrebare de ce procedează astfel.

Simte rușine

Este atât de jenat, încât rușinea pe care o simte e foarte greu de gestionat. Soluția? Să evite elefantul uriaș din cameră. Dacă nu discută cu tine și nu este confruntat, situația e băgată sub preș și ca atare nu resimte rușinea, nu își spune că este defect.

Se teme că îți schimbi părerea despre el

Poate că nu își dorește ca imaginea pe care o are în fața ta să fie alterată. Dacă își cere scuze și recunoaște că a greșit înseamnă că astfel coboară de pe piedestal. Nu mai este perfect, îl vei privi cu alți ochi, iar el este primul care nu suportă să aibă imaginea șifonată, din orgoliu. Sau din frica de a nu mai fi iubit dacă nu este perfect.

Se teme de consecințe

Cel mai probabil când era mic era aspru pedepsit de către părinți atunci când făcea o greșeală. Iar acum la maturitate se teme că îl vei pedepsi și tu, îl vei certa, judeca, critica, poate chiar îl vei părăsi. Prin faptul că nu își cere scuze încearcă să se protejeze, să mintă prin omisiune, căci dacă nu e prins, nu e și pedepsit.

Se poartă ca un copil rebel

Evită asumarea consecințelor și a responsabilității. Și ce dacă a făcut x lucru, care e problema? De ce să își ceară scuze că nu e ceva atât de grav… Ești supărată? Îți va trece. Intenționezi să te porți tu într-un fel anume sau să aibă consecințe comportamentul său? Ești tu nedreaptă. Ca și cum ai alături un adolescent rebel, cu care nu reușești să te înțelegi.

Consideră că e inutil

Relația voastră nu mai merge deloc bine? Sunteți în impas de multă vreme, încât ați ajuns să vă înstrăinați? Este posibil ca el să considere că relația este atât de afectată încât scuzele lui nu mai contează, nu mai au impact. Sau pur și simplu nu îi mai pasă de ceea ce s-ar putea întâmpla mai departe…

Se simte îndreptățit

E de părere că tu trebuie să îi ierți orice, fără ca el să mai verbalizeze vreo scuză. Ori vede comportamentul nepotrivit ca pe o pedeapsă la adresa ta. Ai meritat-o, așadar de ce să își mai ceară scuze. Se consideră superior, iar tu trebuie să îi accepți fiecare tip de comportament, chiar și pe cel deplasat.

Citește și:
Partenerul tău te acuză că ești egoistă și absorbită de sine? Ce e de făcut dacă are dreptate

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle