Motive (in)conștiente pentru care ești încă singură

Amuzantă, inteligentă, atractivă fizic și cu toate astea singură! Ce se întâmplă, de fapt? Explicația nu este în exterior, ci la tine...

Motive (in)conștiente pentru care ești încă singură

De ce ești singură e probabil una dintre cele mai enervante întrebări, de care te-ai cam săturat. Cu varianta ei și mai elaborată: ce este în neregulă cu tine de ești singură. De parcă vorbim de o boală, un stigmat. Te-ai confruntat cu această judecată la întâlnirile cu familia, între prieteni poate, când ai interacționat cu sexul opus. Pari și chiar ești ok, iar asta îi intrigă. Singurătatea poate fi o alegere personală, o situație pe care și tu ți-ai dori să o schimbi, sau, pur și simplu, cea mai bună alegere la momentul respectiv.

Ești singură pentru că nu ești vindecată

O poveste romantică te-a lăsat cu inima frântă. Și preferi să îți vindeci rănile emoționale de una singură, nu să intri într-o nouă relație în care să fii indisponibilă, iar în felul acesta să rănești și tu mai departe pe cineva. E o decizie matură, onorabilă, pe care mulți ar trebui să o pună în act.

Îți este frică…

… să nu mai suferi. Ai depășit momentul, nu mai ai sentimente pentru fost, dar amintirea celor trăite a lăsat o amprentă puternică în psihicul tău. Ideea de a fi din nou vulnerabilă, de a fi în pericol să sângerezi emoțional pur și simplu te îngrozește. Așa că eviți să ai de-a face cu bărbații. Total. Și intri în diverse modalități de evitare, unele chiar validate social. Brusc lucrezi mult, poate chiar îți iei colaborări extra, îți aglomerezi programul de așa natură încât nimeni nu mai are loc în viața ta.

Vrei timp pentru tine

Ai anumite planuri, anumite obiective asupra cărora dorești să te concentrezi. Școală, examene, o nouă specializare, reconversie profesională. Vrei să călătorești, să te descoperi, să petreci timp cu tine ca să îți dai seama mai bine cine ești cu adevărat sau ce vrei de la viață. Iar pentru asta ai decis ca o vreme să fii singură.

Nu ai întâlnit persoana potrivită

Decât însoțită prost, mai bine singură. Pentru tine contează calitatea, nu să bifezi un statut social. Te interesează persoana, cum te face să te simți, cum poți evolua alături de ea. Iar pentru asta ești dispusă să îți asumi singurătatea până când întâlnești ce îți dorești cu adevărat. Atenție însă la criteriile de selecție! Să nu cazi în capcana unor standarde prea înalte, aproape imposibil de atins.

Rănile din copilărie

Un abandon real din partea unuia dintre părinți, care poate după divorț a dispărut, răceala celuilalt, te-au făcut extrem de reticentă în fața iubirii. Preferi confortul prieteniilor, iar bărbații interesați de tine sunt plasați automat în friend zone pentru că asta îți conferă acea distanță sigură pentru tine. O perioadă de timp îți rămân alături, sperând, dar după o vreme renunță întrucât nevoile lor emoționale nu sunt împlinite și bat la o ușă închisă.

Alegi neinspirat

Bărbați căsătoriți, în relații, care doresc să plece din țară, îți spun verde în față că nu îi interesează o relație și vor să-și păstreze deschise opțiunile. Un prieten care nu are alte intenții cu tine în afară de cele amicale, dar fantasmezi la o iubire ca în filme. Tu persiști în interacțiunea cu ei, sperând că la un moment dat lucrurile se vor schimba. Ceea ce nu se întâmplă și ești prinsă ca într-o pânză de păianjen. Mental cu cineva, real singură.

Ai depus armele

Nu prea ai avut succes, toți din jurul tău au pe cineva, anumite experiențe au fost dezastruoase, așa că pur și simplu ai abandonat. Consideri că nu mai există bărbați de calitate liberi, iar scena dating-ului nu te mai interesează. Asta te face să îți îngustezi dramatic șansele, nici măcar să nu îi observi pe cei interesați de tine. 

Citește și:
Capcane pe care ți le întinzi singură și alegi mereu același tip de bărbat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle