Mituri comune despre sufletul pereche

„Sufletul pereche” este un concept care apare foarte des, mai ales in filme, carti sau seriale TV. Lucrurile nu stau chiar (deloc) la fel si in realitate; vei vedea ca tot ceea ce stiai sau credeai ca stii despre sufletul pereche nu este adevarat.

Mituri comune despre sufletul pereche

Tot ceea ce stiai despre sufletul pereche urmeaza a fi demontat – atentie, asta nu inseamna ca dragostea adevarata nu exista! Inseamna doar ca filmele sau serialele TV ne induc o imagine gresita a acestui concept.

#1 Toata lumea are un suflet pereche

Conceptia ca fiecare om din lume are un suflet pereche are slabe sanse sa fie adevarata. Iar argumentele sunt greu de demontat. O multime de oameni nu cred in conceptul de suflete pereche, asa ca nici nu cauta acest lucru. Asadar, iti vei gasi „sufletul pereche' doar daca crezi in acest concept si doar daca il cauti si indeplineste majoritatea criteriilor pe care le ai tu – mai bine zis, tu il faci sa fie sufletul tau pereche, tu ii oferi aceasta calitate.

Citeste si:
Daca puteti trece peste aceste lucruri, atunci sunteti suflete-pereche!

#2 Daca nu iti gasesti sufletul pereche, nu ai parte de dragoste

Un alt mit despre sulfetul pereche este conceptia gresita ca, daca nu il gasesti, nu vei avea parte de dragoste, cel putin de dragoste adevarata, toata viata ta. Aceasta conceptie conduce catre un soi de disperare si de deznadejde in cazul in care nu reusesti sa iti gasesti asa-zisul „ales'. Dragostea exista, in vietile tuturor oamenilor, daca sunt norocosi. Si chiar daca nu consideri ca partenerul cu care te afli intr-o relatie fericita nu este „sufletul tau pereche', asta nu inseamna ca el nu te iubeste sau ca nu ai parte de dragoste, sau ca nu aveti o conexiune profunda.

#3 Cu sufletul pereche va fi dragoste la prima vedere

Filmele de la Hollywood se pricep foarte bine in a creea aceste povesti frumoase de dragoste, in care cei doi se vad, se indragostesc instantaneu si raman impreuna pentru toata viata. Asadar, te poti simti destul de prost cand vei constata ca acest lucru „magic' nu ti se intampla. Indragostirea poate dura chiar si ani de zile, asa ca nu renunta la o persoana pe care o placi, sau despre care crezi ca are potential, doar pentru ca nu v-ati indragostit nebuneste in prima clipa in care v-ati vazut.

#4 Relatia cu sufletul pereche nu va necesita efort

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai periculoase mituri pe care ai putea sa le crezi despre relatia cu sufletul pereche. Asta pentru ca este total neadevarat. Orice relatie necesita efort si multa munca pentru a putea sa se desfasoare in bune conditii. Ambii parteneri trebuie sa faca compromisuri, sa fie sinceri, sa fie dispusi sa ierte si cel mai important, sa fie realisti. Daca crezi ca ti-ai gasit sufletul pereche, te felicitam, insa ai grija sa nu crezi in capcana de a crede ca nu va trebui sa depui efort pentru ca relatia voastra sa functioneze.

Citeste si:
Cum sa folosesti legea atractiei pentru a-ti gasi sufletul pereche

#5 Relatia cu sufletul pereche va fi pentru totdeauna

De fapt, este tocmai invers. Relatiile cu „sufletul pereche' au tendinta sa dureze chiar mai putin decat relatiile „obisnuite', din simplul motiv ca sunt pline de intensitate si, deseori, de scantei. Sufletele pereche sunt impreuna doar atat timp cat au ceva de invatat unul de la celalalt. De asemenea, daca te afli intr-o relatie si esti convinsa ca partenerul tau este „sufletul tau pereche', asta nu inseamna ca ar trebui sa ramai in acea relatie doar pentru acest motiv, daca lucrurile nu sunt in regula.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle