Masinaria Florence Welch

Revelatia muzicala a anului 2009, britanica Florence Welch, si-a lansat in 2010 albumul de debut, in care vor­beste despre dragoste si suferinta, in felul ei fantastico-emotional.

Masinaria Florence Welch

Atunci cind parintii ei incercau sa o adoarma in copilarie le­ga­nind-o in carucior pe ritmuri de The Smiths, REM sau The Go-Go’s, Florence Welch se pregatea, fara sa stie, pentru o cariera muzicala de succes. La 7 ani, cinta deja la nuntile (si inmormintarile!) familiei, la 11 lua lectii de canto, la 13 isi petrecea cam tot timpul in camera ei, dansind si cintind, iar in adolescenta studia la liceul de arta, incercin­du-si vocea si talentul prin cluburile londoneze.

In felul asta, nu-i de mirare ca la 21 de ani a pri­mit premiul pentru debut la ceremonia Brit Awards. Dupa single-urile „Kiss with a fist“ si „Dog days are over“, in care o vedem ba in chip de pustoaica punk, ba de personaj dintr-o poveste romantica, Florence si-a lansat primul sau album, Lungs, un mix bizar si tulburator compus din sunete de harpa, coruri, percutie, sunete electro­nice, focuri de artificii, rochii de mireasa, suspine, sticle spargindu-se, imagini gotice si povesti cu zine.

„Vreau ca atunci cind oamenii imi asculta muzica sa se simta ca si cum ar zbura sau ca si cum ar fi inghititi de valurile unui ocean”, spune ea, exaltata.

Pentru asta este nevoie, desigur, de mai mult decit o voce, asa ca Florence este acompania­ta de mai multi muzicieni. Impreuna isi spun Florence and the Machine.

Florence declara despre ea insasi ca este „o tocilara care-si pierde total controlul atunci cind este indragostita”.

Privindu-i fotografia ne e greu sa credem asta, dar oricum un lucru e sigur: este o specie rara si pretioasa in peisajul karaoke-pop de astazi – o artista cu o voce si un stil autentice.

Adina Rosetti

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle