Luna asta dansam din aprilie, de Alex. Leo Serban

Stiu ca mai e luna Cannes-ului, asa cum martie e luna Oscarurilor. Dar hai sa ne mai uitam si-n alta parte, la alte arte – mai ales ca, oricit de mult am vrea si oricit de mult le-am chema, nici Oscarul, nici Cannes-ul nu vin la Bucuresti...

Luna asta dansam din aprilie, de Alex. Leo Serban

Luna trecuta (cea cu minciunele pocnind pe ramurele) am decretat-o, chiar in aceasta rubrica, Luna Inter­nationala a Celor ce Adevar Graiesc, si ati vazut ca n-a fost moarte de om. Fiecare a facut ce-a putut; noi am citit o carte minunata (cea a Adrianei Bittel) si-am vazut un film magnific (cel al lui Ang Lee)…

Dar a mai existat un martisor sosit tirzior, pe la finele lui martie (statuse pitit in podul Teatrului Odeon, dirdiind de frig): Ingerul albastru in regia lui Razvan Mazilu, dupa Heinrich Mann, cu incomparabila Maia (Morgenstern) in rolul Rozei Lola-Lola.

Daca nu l-ati prins deja de-un picior in aprilie, nu-l ratati, pentru nimic in lume, in mai! Si tot in aprilie au continuat pregatirile pentru cel mai important eveniment coregrafic al anului: primul festival de dans contemporan, BucurESTi.VEST – organizat de Proiect DCM (care nu vine de la Dan C. Mihailescu, ci de la „Dans Cosmin Manolescu“, cel care a avut initiativa acestui curajos „pas de deux“ cu pu­blicul).

Festivalul – care va stringe cele mai interesante nume ale coregrafiei contemporane din Danemarca pina in Elvetia, trecind prin Franta si România – are loc intre 10 si 27 mai la Teatrul Odeon, Centrul MAD si sala Elvira Popescu a Institutului Francez. Fugiti la spectacole! Cine danseaza la urma danseaza mai bine… in mai. (E mai bine.)

Articol publicat in ELLE Mai 2001
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle