Lana Del Rey – Pop Lolita

Lana Del Rey  - Pop Lolita

La 24 de ani, cantareata newyorkeza Lana Del Rey iese din anonimat, adunind pentru clipul „Video Games“ un numar record de vizualizari pe youtube: aproape un milion si jumatate de accesari. Si numaratoarea continua!

Cind i-au ascultat prima data single-ul „Video Games“ lansat neoficial pe YouTube, criticii de muzica s-au grabit sa exclame despre Lana Del Rey (pe numele ei adevarat Lizzy Grant): e prea frumos ca sa fie adevarat!

Afirmatia poarta desigur in ea un simbure de adevar, intrucit vocea si mai ales infatisarea sa par sa fie produsul bine gindit al unei echipe de pro­du­ca­to­ri si stilisti care a livrat pe piata muzicala o combinatie intre infatisarea Angelinei Jolie si vocea lui Amy Winehouse.

Oricit colagen ar fi pompat in buze si oricit de sintetizata ar fi vocea ei, protago­nista din „Video Games“ are ceva coplesi­tor de trist si frumos in ea. Papusa cu buze rasfrinte, gene false si par infoiat cinta cu atita melancolie despre cum e sa fii ignorata de cel pe care il iubesti, incit ajunge sa te bintuie.

Videoclipul bizar e, de fapt, un montaj din imagini de pe Internet, cu celebritati in stare de ebrietate, skateri si peisaje dezolante, pe care Lana le amesteca cu filmulete cu ea insasi, cin­tind in fata camerei de filmat a MacBook-ului personal. In spa­tele succesului instantaneu pe care clipul l-a avut se afla indelungi preocu­pari muzicale, trecind de la prima dragoste – hip-hop-ul – prin Leonard Cohen si ajungind astazi la Antony and The Johnsons, la care se adauga opt ani de compus piese si chiar un album inregistrat, dar niciodata lansat, nu se stie prea clar din ce motiv.

Adaugati la toate astea copilaria anoni­ma in „cel mai friguros loc din univers” – un orasel din sta­tul New York, la granita cu Canada, adoles­centa intr-un boar­ding school de care nu o leaga amintiri placute, preferinta pentru Coney Island si pre­di­lectia pentru piese despre iubiri neimpli­ni­te si aveti o biografie suficient de misterioasa ca sa stirneasca curiozitati, chiar si din partea regizorului ei preferat, David Lynch. Un vinil in editie limi­tata continind piesele „Video Games“ si „Blue Jeans“ a fost lansat de catre Stranger Re­cords, iar primul album va aparea in prima­va­ra lui 2012.

Alina Baisan
Foto: Nicole Nodland / Universal Music Romania

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle