Klaus Iohannis: „Se impune prelungirea stării de alertă”

În urmă cu puțin timp, Klaus Iohannis a susținut la Palatul Cotroceni o declarație de presă și a anunțat noile măsuri de relaxare valabile după 15 iunie.

Klaus Iohannis: „Se impune prelungirea stării de alertă”

Președintele Klaus Iohannis a susținut în urmă cu puțin timp o declarație de presă, după ce a avut o ședintă cu miniștrii din Guvern la Palatul Cotroceni privind noile măsuri de relaxare. Acesta a anunțat măsurile care vor intra în vigoare după data de 15 iunie, declarând că se impune prelungirea stării de alertă.

Declarația președintelui Klaus Iohannis:

„Am luat în discuţie situaţia epidemiei şi posibile măsuri de relaxare şi posibilitatea prelungirii stării de alertă. Având în vedere că numărul de îmbolnăviri nu a scăzut, dar nici nu a crescut, putem continua cu unele măsuri de relxare, unele măsuri de restricţie nu vor continua. După 15 iunie se vor redeschidere mall-urile, fără restaurante şi locuri de joacă.

Vor fi posibile evenimente private, cu 20 de persoane în interior, şi 50 de persoane, dacă sunt în exterior. Pentru a veni în sprijnnul părinţilor care merg la serviciu, va fi posibilă, după 15 iunie, redeschiderea after school-urilor, a grădiniţelor şi creşelor private. Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, cu norme stricte. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare.”

Klaus Iohannis a vorbit și despre numărul de cazuri de coronavirus din țară. „Având în vedere că nu avem o scădere a numărului de îmbolnăviri, că avem în continuare 150 de persoane la terapie intensivă, şi ultimul weekend s-a simţit la numărul de îmbolnăviri noi, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Nu se poate continua fără a avea acest instrument. Măsurile restrictive vor fi mai puţine decât cele care sunt acum în vigoare.”

În contextul discuțiilor existente între parlamentari privind posibilitatea prelungirii sau nu a stării de alertă, președintele Klaus Iohannis și-a încheiat declarația de presă făcând un apel la parlamentari. „Mă adresez Parlamentului. Stimaţi parlamentari, fiţi responsabili. Virusul nu dispare printr-un vot, în Parlament. Dacă sprijiniţi Guvernul, putem controla eficient această epidemie. Guvernul a luat cele mai bune măsuri. Stimaţi parlamentari, nu puneţi sub semnul întrebării aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte!”

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, informează Digi24.

Citește și
Doctorul Alexandru Rafila dă câteva sfaturi cu privire la cum ar trebui să se desfășoare cursurile școlare începând cu septembrie

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle