Just another fashion victim

Desenele Dianei te vrajesc, te hipnotizeaza, personajele ei sunt reci si frumoase, omagiu adus delicatetei artificialului, te fascineaza si te sperie, te fac sa vrei sa iti muti privirea si atunci te uiti insistent la liniile hasurilor, urmaresti traseele pana ametesti si iti dai seama ca te-ai ratacit in desen, atunci te dai un pas in spate, instinctiv si constati ca “ele” se uita la tine cu ochi mari si goi de papusa…

Just another fashion victim

Fotografia de moda este un teritoriu fascinant. Plina de personaje atent culese dupa standarde stricte de frumusete, ilustreaza o lume utopica care are o stralucire speciala. Trebuie sa seduca si sa creeze dorinte. Si ,in primul rand , sa vanda. Forme , structuri si atitudini pliate pe fantezii sunt oferite pentru a fi consumate. Dorintele prind o directie dictata de echipe de stilisti, modele, make-up artists, hair-dressers si fotografi.

Pornind de la fascinatia fata de fotografia de moda, am dezvoltat o serie de 8 desene ce reproduc fotografii din mai multe pictoriale. Fotografiile au fost alese in functie de atractia pe care o exercitau asupra mea. E ceva legat de atmosfera, fizionomia modelului, lumina, machiaj, par, atitudine, care m-a determinat sa reproduc aceste imagini. Lucrarea se vrea a fi un simplu exercitiu de exorcizare a acestei fascinatii. Informatia fotografica este tradusa in informatie desenata, prin apropriere fotografiile devenind ready-mades. Procesul in sine conteaza conteaza mai mult decat rezultatul final, desenele fiind doar dovada acestuia. Este un simplu joc de iesire din miraj si de a obtine o alta perceptie asupra desenului care isi castiga valabilitatea ca filtru si nu neaparat ca forma.”

Diana Dulgheru

D gallery

Vernisaj: 27 mai ora 19.00

Deschisa intre 27.05 – 09.06 2010

Orar : Marti/Sambata 15-19

Adresa: Str. Theodor Burada nr 12, sector 1, Bucuresti (langa parcul Facultatii de Drept)

foto:D gallery

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle