Joe Biden, ales al 46-lea președinte al Statelor Unite. Donald Trump nu-și recunoaște înfrângerea

Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al Statelor Unite, după ce a depășit pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria.

Joe Biden, ales al 46-lea președinte al Statelor Unite. Donald Trump nu-și recunoaște înfrângerea

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

„Administrația noastră va fi despre oameni și vom face ca America să fie respectată din nou în lume”, a spus democratul Joe Biden, sâmbătă seara, în primul său discurs ca președinte ales al Statelor Unite. „Trebuie să facem din această țară un tărâm pentru toată lumea. Trebuie să reclădim spiritul acestei țări, a subliniat el, într-o nouă pledoarie pentru unitate”.

„Cei care ați votat pentru președintele Trump, vă înțeleg dezamăgirea, și eu am pierdut de câteva ori, dar haideți să ne dăm reciproc o șansă, să fim toți americani, să fim uniți și să construim, e timpul să vindecăm America”, a spus democratul.

„E timpul să lăsăm deoparte cuvintele grele, să mai scădem temperatura, să ne vedem din nou, să ne ascultăm din nou și să avansăm. Trebuie să încetăm să ne tratăm oponenții drept dușmani. Nu sunt dușmani. Sunt americani. Biblia ne spune că pentru orice există un timp, un timp pentru a construi, un timp pentru a culege, un timp pentru a semăna și un timp pentru a vindeca. Este timpul să vindecăm America„, a mai declarat Joe Biden.

Joe Biden a ținut să marcheze și un alt moment esențial: „Vicepreședinta noastră Kamala Harris scrie istorie”, a spus Joe Biden despre cea care va deveni prima femeie ce va accede în această funcție. Kamala Harris scrie istorie în Statele Unite: ea va fi prima femeie vicepreședinte, prima persoană de culoare care ajunge în această funcție și de asemenea prima persoană cu descendență sud-asiatică care obține această funcție.

„Ați ales speranța, unitatea, știința și adevărul”, le-a spus Kamala Harris susținătorilor. „Acum va începe munca adevărată pentru a vindeca și a uni țara. Drumul nu va fi ușor. Dar America e pregătită și la fel suntem și eu și Joe”.

Președintele american Donald Trump nu recunoaște că a pierdut alegerile prezidențiale din 3 noiembrie și spune că se va adresa instanței. Într-o declarație publicată în timp ce era la clubul său de golf, Trump a vorbit din nou despre fraude la vot, deși Comisia Electorală Federală a precizat că nu există dovezi în acest sens.

„Știm cu toții de ce Joe Biden se grăbește să pozeze în mod fals ca învingător și de ce aliații săi din mass-media încearcă atât de mult să-l ajute: nu vor ca adevărul să fie expus. Adevărul este că aceste alegeri sunt departe de a fi încheiate. Joe Biden nu a fost certificat drept câștigător al niciunui stat, să nu mai vorbim de niciunul dintre statele extrem de contestate care se îndreaptă către renumărări obligatorii ale voturilor sau state în care echipa campania noastră de campanie are contestații legale valide și legitime care ar putea determina învingătorul final”, se arată în declarație.

„Voturile legale decid cine este președintele, nu mass-media. Începând de luni, echipa noastră de campanie va începe acțiuni în instanță pentru a ne asigura că legile electorale sunt pe deplin respectate și câștigătorul de drept este stabilit. Poporul american are dreptul la alegeri cinstite. Asta înseamnă numărarea tuturor buletinelor de vot legale și fără numărarea buletinelor de vot ilegale”, arată Trump.

„Rămâne șocant faptul că echipa de campanie a lui Biden refuză să fie de acord cu acest principiu de bază și vrea ca buletinele de vot să fie numărate chiar dacă acestea sunt frauduloase sau exprimate de alegători neeligibili sau decedați. Deci, ce ascunde Biden? Nu mă voi odihni până când poporul american nu va avea votul onest pe care îl merită și pe care democrația îl cere”, a mai scris Trump, conform Digi24.

Citește și:
Melania Trump și ținuta controversată pe care a purtat-o în ziua votului

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle