Îți dorești o relație de cuplu stabilă? Cum să te setezi mental pentru o nouă poveste de iubire

Visezi la o relație de cuplu stabilă și senzația aceea de apartenență și siguranță? Întâi trebuie să lămurești câteva lucruri tu cu tine.

Îți dorești o relație de cuplu stabilă? Cum să te setezi mental pentru o nouă poveste de iubire

O relație de cuplu stabilă implică două persoane disponibile emoțional, care au aceleași valori, principii și vor să meargă împreună pe același drum în viață. Între care evident este și atracție sexuală, chimie… Iar când te gândești la acest cumul de elemente începe analiza pe text în ceea ce privește potențialul partener, fără să te uiți la tine. Este momentul pentru acea schimbare de perspectivă, când e necesar să lucrezi tu cu tine și să te deschizi mental către noi posibilități.

Ce-ți dorești de la celălalt

Vrei o relație de cuplu stabilă, dar știi concret ce tip de bărbat cauți? Nu neapărat la nivel fizic, căci aici pot apărea surprize, mai degrabă la nivel emoțional, psihologic, comportamental. Ca să știi ce să ceri este important să știi ce vrei. Ca să poți face selecția e necesar să îți fie clar ce nu e în regulă pentru tine, ca să refuzi.

Ce ești dispusă să oferi tu

Dacă îți este limpede ce vrei și ce nu vrei de la un bărbat, privește acum către tine. Care este pachetul pe care îl oferi tu. Dorești să locuiți împreună sau nu ai primi niciodată pe cineva la tine acasă, și nici tu nu te-ai muta? Vrei să (mai) faci copii? Dacă ai deja i-ai prezenta partenerului? Dorești o relație stabilă în sensul clasic sau mai degrabă una de weekend, dar fără să aduceți familiile în poveste? Un fel de prieteni de așternut, fără infidelități? Parteneri stabili de vacanțe? Sau relație all in, indiferent de ce mai aduce la pachet fiecare?

Îmbunătățește-te

Iar asta poate însemna orice. Că începi să faci sport, să îți schimbi culoarea părului și tunsoarea, garderoba primește un refresh, ești hotărâtă să abordezi un nou look. Până și casa poate intra în acest proces revoluționar. Fie că schimbi complet mobila ori cu anumite decorațiuni interioare oferi căminului un alt aer. Îți extinzi domeniile de interes din punct de vedere cultural, începi și urmărești video-uri sau podcast-uri de dezvoltare personală, citești cărți din această zonă sau demarezi un demers terapeutic. Cu ce ajută toate astea? Fac parte dintr-un proces de creștere și sunt utile pentru încrederea în sine. O nouă eră relațională, o nouă tu. Deci transformă ce poți și acceptă cu blândețe și iubire de sine ceea ce nu poate fi schimbat.

Fii prezentă și conștientă

Oare câți bărbați nu au primit nicio șansă pentru că fizic tu erai acolo, dar mental nu? Poate nici măcar nu i-ai observat sau ai considerat abordarea o dovadă de prietenie, politețe, nicidecum flirt sau că ei ar fi încercat ceva. Nu recomandăm să te transformi în vânător sau detector de bărbați. Ci să nu devii critică, să nu le găsești tuturor defecte, mai degrabă să fii curioasă și să dai șanse să îi descoperi. Iar pentru asta întâi să îi lași să se apropie de tine. Să îți lași mintea deschisă pentru noi oportunități pe care să le tratezi cu relaxare.

Asumă-ți munca relațională

Relațiile nu vin și nu merg de la sine. Poate că bărbatul face primii pași spre tine, dar are nevoie de încurajare și din partea ta. Iar pe măsură ce relația se dezvoltă e necesar ca amândoi să faceți o muncă asumată și conștientă pentru creșterea relației. În acest caz setarea mentală se referă la acea relație matură, pe care să o tratezi diferit de celelalte pe care le-ai avut până acum.

Citește și:
Ce poți să îi ceri partenerului tău chiar dacă ți-ai dori să vină de la sine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle