Învață să te porți mai frumos cu tine. Ce înseamnă să-ți oferi blândețe

Oferi blândețe celor dragi, dar de tine ai uitat? E vremea să fii mai bună cu tine, mai înțelegătoare și iertătoare. E un gest esențial de iubire de sine.

Învață să te porți mai frumos cu tine. Ce înseamnă să-ți oferi blândețe

Când te gândești la blândețe îți vin în minte persoanele dragi, ori animăluțe sau oameni aflați în contexte devaforizate, de boală sau sărăcie. Blândețe oferi și colegei noi care abia s-a angajat, e temătoare, confuză, nu își dorește să greșească, ci să lase o impresie bună. Blândețea este în mod obișnuit asociată cu cineva din exterior, însă prima persoană care trebuie să beneficieze de ea ești chiar tu.

Ești înțelegătoare cu tine…

… cea din trecut. Nu te mai blamezi și nu te mai pedepsești pentru alegeri mai puțin inspirate, nu te mai privești atât de aspru. Așa ai știut să procedezi la momentul respectiv. Nici pe varianta ta din viitor nu mai pui atâta presiune prin așteptări nerealiste, standarde extrem de ridicate.

Fără comparații

Sunt distrugătoare pentru încrederea în sine, nici pe departe motivante. Nu te ajută să îți depășești limitele, să evoluezi, ci te inhibă. Sau te introduc într-un carusel al competiției și perfecționismului care se soldează la final cu frustrare, dezamăgire, burn out. Fiecare persoană are un timing diferit, resurse diferite, ajutor extern prezent sau nu.

Laudă-te

Nu este aroganță, nici narcisism să îți vezi realizările, să te premiezi pentru ele, să ți le asumi și pur și simplu să te lauzi tu singură pentru ele. Nu plasa responsabilitatea în exterior. Au fost eforturile tale, munca ta. Modestia exagerată uneori este similară cu umilința și o formă de subjugare în fața celorlalți. Capul sus căci ai de ce!

Încetează cu critica

Această voce interioară nu face altceva decât să te demoralizeze, să îți taie aripile, să te facă temătoare și nesigură. Vorbești urât despre tine și chiar ajungi să crezi din tot sufletul ceea ce îți spui. O greutate care nu te lasă să avansezi, să îți îmbunătățești relația cu tine sau cei dragi. Ori de câte ori criticul interior se face simțit învață să îl contrazici. Găsește toate acele situații în care nu ai fost așa cum spune criticul. 

Nu te aștepta la performanță

Da, vor fi momente când vei da greș. Când poate vei avea un eșec cu adevărat răsunător. Când vei simți că nu ai încredere în tine. Că nu mai poți, e prea mult. Când vei fi anxioasă, circumspectă, vulnerabilă. În esență ești doar un om cu multiple trăiri, cu suișuri și coborâșuri, iar starea de spirit sau acțiunile nu pot fi numai de la excelent în sus!

 

Citește și:
Trei lucruri pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori ești tristă și descurajată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle